νΚΑ: Καμία συγκάλυψη σε βιαστές, μαστροπούς και κυκλώματα trafficking

νΚΑ: Καμία συγκάλυψη σε βιαστές, μαστροπούς και κυκλώματα trafficking

Αύριο στις 10.00 το πρωί ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου μαζική συγκέντρωση στα δικαστήρια στο ΜΟΔ (Δέγλερη 4) για την υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης.

Πλήρη δικαίωση για τα θύματα έμφυλης βίας!

Καμία συγκάλυψη σε βιαστές, μαστροπούς και κυκλώματα trafficking!

Η υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη έγινε γνωστή πέρυσι το καλοκαίρι μέσα από την κινητοποίηση φεμινιστικών συλλογικοτήτων, τοπικών κινήσεων των νοτίων και πολιτικών οργανώσεων. Ωστόσο, η δίκη ξεκίνησε μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών και λίγο πριν την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων. Εξαρχής φάνηκε η απόπειρα συγκάλυψης άλλου ενός κυκλώματος βιαστών και trafficking, τόσο με τις καθυστερήσεις όσο και με την πλήρη αποσιώπηση του γεγονότος από τα ΜΜΜ. Οι δράστες, άλλοι μέλη του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά γνωστοί για τη μαφιόζικη δράση τους, εξέδιδαν, βίαζαν και εξανάγκαζαν σε τα θύματα στη συμμετοχή σε βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, τα οποία μετά διακινούσαν παρά τη θέλησή τους μέσω της γνωστής εταιρείας παραγωγής πορνογραφικού υλικού, Sirina. Στα βίντεο αυτά, οι επιζώσες (των οποίων η κακοποίηση ξεκίνησε από όταν ακόμα ήταν ανήλικες) φαίνονται ξεκάθαρα κακοποιημένες. Η δικογραφία μεγάλη και τα στοιχεία ενοχής των κατηγορουμένων πολλά. Η υπερασπιστική γραμμή εμφάνισε τα θύματα ως “πορνοστάρ”, ότι είχαν “πελάτες” με συναίνεση τους, ενώ ακόμη και ο πατέρας της 20χρονης που τη βίαζε από τα 11 παρουσιάζεται ως καλός οικογενειάρχης. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως μια εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των θυτών ήταν συνήγορος χρυσαυγιτών.

Αποκορύφωμα αυτής της δίκης που όπως συνηθίζεται σε τέτοιες παρόμοιες δίκες, γίνεται σε ένα κλίμα κουλτούρας του βιασμού και επανατραυματισμού των θυμάτων, είναι η χθεσινή εισαγγελική πρόταση για αθώωση όλων των κατηγορουμένων για τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας. Συγκεκριμένα προτείνεται: Αθώοι Μπουγιούκος (ο πρώην αστυνομικός μαστροπός), ο δεύτερος κατηγορούμενος και ο πατέρας της 20χρονης για τις κατηγορίες μαστροπείας και βιασμού. Ένοχος ο Μπουγιούκος για σωματική βία, ο δεύτερος κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών για προσωπική χρήση και ο πατέρας για κατοχή όπλων.

Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκιση του αστυνομικού δολοφόνου του Κ. Φραγκούλη, λίγο καιρό μετά την αποφυλάκιση Λιγνάδη, πάρα την καταδίκη του για βιασμούς ανηλίκων και την ταυτόχρονη φυλάκιση της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό χωρίς καθόλου στοιχεία, είναι μια πρόταση που δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας, τη συγκάλυψη που παρέχει το κράτος σε θύτες με εξουσία, χρήματα , κοινωνικό στάτους και συνολικά στους μηχανισμούς του. Και φυσικά την συνδιαλλαγή του κράτους με κυκλώματα trafficking, παρακράτος και υπόκοσμο.

Η κυβερνητική σιωπή απέναντι σε τέτοιες υποθέσεις δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Γνωρίζουν μόνο να βγάζουν κορώνες ενάντια στη βία κατά των γυναικών, όταν είναι να γίνει κάποια φιέστα, ή για να “διακοσμήσουν” τη Βουλή την παγκόσμια μέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Κατά τα άλλα το σύστημα συγκαλύπτει πλήρως τους θύτες.

Δε θα το επιτρέψουμε!
Καμία ανοχή στην έμφυλη βία, στα κυκλώματα trafficking και βιασμών!

Πλήρη δικαίωση για τα θύματα!
Ασφάλεια ξενώνες φιλοξενίας για τα θύματα έμφυλης βίας.
Οικονομική υποστήριξη, δημόσια και δωρεάν ψυχολογική, ιατρική, νομική υποστήριξη.