νΚΑ Μαγνησίας: Δε θα επιτρέψουμε η ολόπλευρη μόρφωση να γίνει προνόμιο λίγων κι εκλεκτών

νΚΑ Μαγνησίας: Δε θα επιτρέψουμε η ολόπλευρη μόρφωση να γίνει προνόμιο λίγων κι εκλεκτών

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΑΜΜΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥΣ!

Για άλλη μία βδομάδα πανελλαδικά αλλά και στην πόλη μας η νεολαία κουρέλιασε τις απαγορεύσεις και διαδήλωσε μαζικά στο δρόμο απέναντι στην αντι-εκπαιδευτική πολιτική που υλοποιείται από κυβερνήσεις στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ περιφέρει σαν τρόπαιο το νομοσχέδιο για την παιδεία που ψήφισε σαν κλέφτης μες την πανδημία με κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και διαλαλεί παντού ότι έρχεται μαχαίρι στα όνειρα χιλιάδων μαθητών με την «ελάχιστη βάση εισαγωγής» και την μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που το 40% των μαθητών είναι αποκλεισμένο από το καρναβάλι της τηλεκπαίδευσης ή «συμμετέχει » από το κινητό με αποτέλεσμα ουσιαστικά να χάσει μία ολόκληρη χρονιά με τον Γολγοθά των πανελληνίων να περιμένει.

Όλα αυτά τα σχέδια όμως θα μείνουν στα χαρτιά. Δεν θα γίνουμε αναλώσιμα γρανάζια ούτε το «ευέλικτο» εργατικό δυναμικό που θα θυσιάσει όλη του την ζωή στους στόχους της εθνικής ανάπτυξης και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Δεν θα υποταχθούμε σε ένα σχολείο που μας μαθαίνει στον ατομικό δρόμο, τον ανελέητο ανταγωνισμό, στο τσαλαπάτημα κάθε αξιοπρέπειας για να συντηρείται και να διαιωνίζεται η εκμετάλλευση και η αδικία. Δεν θα επιτρέψουμε η ολόπλευρη μόρφωση να γίνει προνόμιο λίγων και εκλεκτών και οι υπόλοιποι να αγοράζουμε τυποποιημένη γνώση για τις ανάγκες του εκάστοτε αφεντικού. Δεν θα γίνουμε στρατιωτάκια αμίλητα και ακούνητα, κρέας στα κανόνια των πολυεθνικών εταιριών.

Στον κοινωνικό πόλεμο συμμετέχουμε κάτω από τις δικές μας σημαίες!! Αυτές της ελευθερίας, της ειρήνης, του διεθνισμού των καταπιεσμένων επί γης που βρίσκονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Της εργαζόμενης πλειοψηφίας που πάνω στους ώμους της στηρίζεται όλη η κοινωνία, που πάνω στο μόχθο της φτιάχνει τα κάστρα της η άρχουσα τάξη. Ήρθε η ώρα αυτά τα κάστρα να πέσουν! Η αστυνομοκρατία σε σχολεία και σχολές δεν θα περάσει! Οι ανάγκες της νέας γενιάς να βγουν στο προσκήνιο.

Απέναντι στο μόνιμο καθεστώς έκτακτης ανάγκης προτάσσουμε την δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων όπου οι μαθητές θα συζητάν και θα αποφασίζουν το περιεχόμενο και τις δράσεις του αγώνα τους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα, τα σχολεία δεν είναι φυλακές και οι διευθυντές δεν είναι δεσμοφύλακες. Κάθε προσπάθεια φίμωσης του μαθητικού κινήματος θα βρει μαζική απάντηση.

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ! ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ.ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ!

ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Οργανώσεις Μαγνησίας
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση