νΚΑ: Τα ΜΑΤ της κυβέρνησης δεν μας τρομοκρατούν. Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!

νΚΑ: Τα ΜΑΤ της κυβέρνησης δεν μας τρομοκρατούν. Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!

Χθες γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη οργίου καταστολής εναντίον των φοιτητικών συλλόγων και της αγωνιζόμενης νεολαίας με ρητή κυβερνητική και πρυτανική εντολή στο ΑΠΘ. Όπως φαίνεται οι αγωνιστικές αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων, η μαζική κινητοποίηση και κατάληψη της πρυτανείας ήταν επικίνδυνες για τα κυβερνητικά σχέδια έπειτα και από την ψήφιση του νομοσχέδιου εκτρώματος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

Η ανελέητη αστυνομική βία ενάντια στους φοιτητές και τις φοιτήτριες είναι η εικόνα από το μέλλον, τουλάχιστον όπως το ονειρεύεται η κυβέρνηση. Το πανεπιστήμιο της αστυνομίας και όχι των φοιτητών και των εργαζόμενων, το πανεπιστήμιο που δεν θα υπάρχουν συλλογικές διαδικασίες και οποιασδήποτε μορφής αντιστάσεις στις πολιτικές του κεφαλαίου, το πανεπιστήμιο που δεν θα χωράνε τα παιδιά που δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν, το πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί στα πρότυπα επιχείρησης με γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς. Συνολικά η επίθεση στη νεολαία εντείνεται σε κάθε χώρο που αυτή ζει και αναπνέει. Από τα σχολεία και τις σχολές, ως τους χώρους εργασίας και τις γειτονιές με τη συνέχιση των απαράδεκτων απαγορεύσεων και το κλείσιμο αρκετών δημόσιων χώρων (βλ. πάρκα). Συνεχώς στοχοποιούν τη νεολαία ως τον φταίχτη της έκβασης της πανδημίας την ίδια στιγμή που η κυβερνητική πολιτική αποτυγχάνει μέρα με την μέρα αδυνατώντας να αντιμετωπίσει ουσιωδώς την πανδημία. Η κυβέρνηση με την ανοχή – σύμπλευση των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που το παίζουν αντιπολίτευση, τσακίζουν με τις πολιτικές τους τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας και όλου του λαού.

Για ακόμη μια φορά λοιπόν οι φοιτητές αντιμετωπίστηκαν ως οι χειρότεροι τρομοκράτες. Φυσικά για την κυβέρνηση οι «εγκληματικές» τους πράξεις είναι μάλλον χειρότερες από αυτές των «γνωστών ηθοποιών & σκηνοθετών» και χρήζουν άμεσης παρέμβασης της αστυνομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρυτανεία του ΑΠΘ παρακολουθεί ως άλλη αστυνομική αρχή τις κινήσεις των φοιτητών (μέχρι και την ώρα προσέλευσης τους) στο πανεπιστήμιο, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα, το οποίο μάλιστα στοχοποιεί και συγκεκριμένα τα μέλη της ΕΑΑΚ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, η νεολαία σε όλη τη χώρα αλλά και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, δηλώνουν ξεκάθαρα πως ο αγώνας θα δοθεί μέχρι τέλους. Θα ανατρέψουμε το νόμο και θα κοντραριστούμε με το σύνολο των εκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων. Θα κάνουμε κουρελόχαρτα τις άθλιες απαγορεύσεις τους. Όσους/ες και αν συλλάβουν, όσους/ες  και αν χτυπήσουν θα βγαίνουμε περισσότεροι/ες στους δρόμους και πιο αποφασισμένοι/ες από ποτέ. Το οργανωμένο νεολαιίστικο κίνημα θα είναι η ασπίδα ενάντια σε κάθε μορφή κυβερνητικής και κρατικής βίας. Με αυτήν τη δύναμη οι φοιτητικοί σύλλογοι προχώρησαν με πολύ περισσότερο κόσμο σε συνέχιση της κατάληψης του ΑΠΘ, σε κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα, σε καταλήψεις πρυτανειών ιδρυμάτων την ίδια στιγμή. Η φωνή μας δυναμώνει, οι αγώνες μας δυναμώνουν.

Καλούμε τη νεολαία να στηρίξει τον αγώνα μαθητών – φοιτητών – εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση των μορφωτικών, εκπαιδευτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Δυναμώνουμε τώρα τους φοιτητικούς συλλόγους. Συμμετέχουμε σε κάθε γενική συνέλευση, σε κάθε συντονιστικό αγώνα, σε κάθε κινητοποίηση και διαδήλωση.

  • Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι προσαχθέντες χωρίς κατηγορίες!
  • Κάτω ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και η κυβερνητική πολιτική!
  • Άμεση επανακατοχύρωση του πανεπιστημιακού ασύλου.
  • Να ανοίξουν τώρα όλες οι σχολές και όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες με όλα τα μέτρα προστασίας!
  • Να δοθούν τώρα λεφτά για την παιδεία και την υγεία.  Όχι για τον στρατό και την αστυνομία!

Όλοι/ες στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη 23/2

Όλοι/ες στα συλλαλητήρια που καλούνται από τους φοιτητικούς συλλόγους την Πέμπτη 25/2

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση