Οι πόλεις είναι για να ζούμε εμείς, όχι να αλωνίζει ο κάθε ματατζής!

Οι πόλεις είναι για να ζούμε εμείς, όχι να αλωνίζει ο κάθε ματατζής!

Το βράδυ της Τρίτης 16/7 επέλεξε μια διμοιρία ΜΑΤ στα Εξάρχεια να ξυλοκοπήσει έναν άνθρωπο που βρέθηκε στο διάβα της. Μετά την δειλή πρωινή επίσκεψη του Πλεύρη, τις εξαγγελίες για επιχείρηση «καθαρίσματος» των Εξαρχείων και κατάργησης του ασύλου, οι επόμενες εβδομάδες των εκλογών μας βρίσκουν μάρτυρες της καταστολής, της επίδειξης δύναμης και κυριαρχίας από την πλευρά της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Κάθε συμμορία ΜΑΤ είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι μπορεί να δρα ανενόχλητη. Είτε στα Εξάρχεια, είτε οπουδήποτε, θα βρίσκει απέναντί της φωνές που υψώνονται και αποκαλύπτουν το ρόλο της.

Ενάμιση χρόνο πριν, νοικοκυραίοι και αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Ζακ Κωστόπουλο που βρέθηκε στο διάβα τους. Αυτό βέβαια έγινε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, δεν καλέστηκε όταν έπρεπε το ΕΚΑΒ, δεν τηρήθηκε η παραμικρή διαδικασία, πέρα από το βασανισμό με ευθύνη της αστυνομίας.

Άραγε αυτή είναι η «ασφάλεια» που πρέπει να επεκταθεί και στο πανεπιστημιακό άσυλο?

Εμείς από την πλευρά μας το κάνουμε σαφές: είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η αστυνομική αυθαιρεσία θα μας βρει απέναντι. Αυτή είναι η πρακτική μας και σε όποιον αρέσει…