Όλοι στο εφετείο στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή

Όλοι στο εφετείο στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή

Τη Πέμπτη, 28/6 στο Εφετείο, συνεχίζεται η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή, που φτάνει προς το τέλος της. Η έφεσή τους ασκείται κατά της εξοντωτικής ποινής που τους καταδικάζει σε 13 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, με μοναδικό στοιχείο την ανεπαρκή ταυτοποίησή τους μέσω της περίφημης κατασκευής ενόχων με τη μέθοδο του DNA

Στην αμέσως προηγούμενη φάση της δίκης, τα “αποδεικτικά” στοιχεία της μεθόδου του DNA τα οποία επικαλείται το αστυνομικό σώμα και οι “επιστημονικοί συνεργάτες του”, αμφισβητήθηκαν από γενετιστές και βιολόγους, δείχνοντας πως ο απελευθερωτικός πυρήνας της επιστήμης μεταστρέφεται σε όργανο κυριαρχίας στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας. Η ακροαματική διαδικασία έδειξε πως η διαδικασία πρόσληψης, μεταφοράς και εξέτασης του αναφερόμενου δείγματος, αλλά και τα διαφορετικά πρωτόκολλα αξιολόγησης της ικανής ποσότητας και ποιότητας που μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό υλικό, δίνουν τη δυνατότητα στο ελληνικό κράτος να παράγει κατηγορητήρια και ενόχους κατά παραγγελία, σύμφωνα με τις σκοπιμότητες του “πολέμου κατά της τρομοκρατίας”, της κρίσης του πολιτικού συστήματος και της απόκρυψης των πραγματικών υπεύθυνων για το φόβο και τη βία που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η πολιτική του κεφαλαίου και των μνημονίων της ελληνικής κυρίαρχης τάξης, της Ε.Ε και των ΗΠΑ, είναι οι δυνάμεις που συμπληρώνουν την επίθεση ενάντια στους εργαζομένους και τους λαούς με την αντιτρομοκρατική υστερία και την καταπάτηση μέχρι και των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως φαίνεται στην περίπτωση του Θεοφίλου, του Ρωμανού, του Δημάκη. Το μήνυμα που στέλνουν είναι τόσο πιο σαφές, όσο πιο ασαφή είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που χρησιμοποιούν εναντίον του κινήματος: όπως γράφαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, το τεκμήριο αθωότητας αντικαθίσταται από το τεκμήριο ενοχής με προληπτικό στόχο την απόλυτη απομόνωση των αγωνιστών και των αγώνων, αφού πλέον τιμωρείται ξεκάθαρα και η απλή κοινωνική σχέση μαζί τους. Κι όλα αυτά προκειμένου, πάση θυσία, να μείνει μακριά η πληττόμενη πλειοψηφία από κάθε κοινωνικό και ταξικό αγώνα.

Γίνεται όλο και πιο καθαρό, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών, στον αυταρχισμό απέναντι στους φυλακισμένους, στο τσάκισμα και την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, πως η περίφημη “έξοδος από τα Μνημόνια” που διακηρύσσουν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είναι μόνο ψεύτικη γιατί η “δημοσιονομική λιτότητα” θα συνεχιστεί τα επόμενα 50 χρόνια, αλλά και γιατί η καταστολή, η φτώχεια, η εκμηδένιση των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών απέναντι στις επιχειρήσεις και την αστυνομία, θα συνεχιστεί. Αυτή είναι η δημοκρατία τους, η δημοκρατία του χρήματος, του κεφαλαίου, των αστυνομικών διευθυντών και των στελεχών του κρατικού μηχανισμού.

Απέναντι σε αυτή την καπιταλιστική δημοκρατία, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση απαντά, η νεολαία θα ζήσει ελεύθερα!

-Συγκέντρωση στις 28/6 στο Εφετείο, αμεση απελευθέρωση και αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή

-Κατάργηση τώρα όλων των τρομονόμων και του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου

-Κοινωνικός έλεγχος στη λειτουργία της δικαιοσύνης

-Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας! Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας!