Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Συνέδριο της νΚΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Συνέδριο της νΚΑ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση μετά από 3 μέρες πλούσιου και γόνιμου διαλόγου αλλά και των τρίμηνων διεργασιών στις δεκάδες Οργανώσεις Βάσης της οργάνωσης, με την κατάθεση δεκάδων κειμένων διαλόγου, με εκδηλώσεις, συσκέψεις και εξορμήσεις πανελλαδικά.

Στη διαδικασία συμμετείχαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Βάσης της νΚΑ από όλη τη χώρα, αλλά και προσκεκλημένοι αγωνιστές και αγωνίστριες που παρακολουθούν την πορεία της οργάνωσης. Το λόγο πήραν 61 μέλη της νΚΑ από τις οργανώσεις νέων εργαζομένων και τις οργανώσεις περιοχών, σπουδάζουσας και μαθητών, συμβάλοντας σε μια πλούσια και πραγματική συζήτηση για όλα τα θέματα που άνοιγαν και οι Θέσεις του ΚΣ της νΚΑ στην πορεία για τον κομμουνιστικό μετασχηματισμό της και την αναγκαία ανασυγκρότηση της πρωτοπορίας για τις μάχες της νεολαίας την ερχόμενη περίοδο.

Πολιτικές παρεμβάσεις με χαιρετισμό προς τις διεργασίες της νΚΑ πραγματοποίησαν ο Αντώνης Δραγανίγους, εκ μέρους της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνστική Απελευθέρωση, ο Δημήτρης Καττής εκ μέρους της γραμματείας της Πρωτοβουλίας για ένα σύγχρονο Κομμουνιστικό Πρόγραμμα και Κόμμα, ενώ χαιρετισμό απέστειλε και η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τη διαδικασία χαιρέτισαν επιπλέον 15 πολιτικές οργανώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό και φαντάροι μέλη της νΚΑ με επιστολή τους.

Ανένταχτοι αγωνιστές, παλιοί σύντροφοι και φίλοι του Τάσου Κοζανιτά, στη μνήμη του οποίου αφιερωθηκε το 5ο Συνέδριο, απέστειλαν χαιρετισμό και πρόσφεραν ένα συμβολικό ποσό για την οικονομική ενίσχυση του περιοδικού “Αναιρέσεις”.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της 3ης ημέρας του Συνεδρίου.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, που εκλεισε ο Κώστας Τριχιάς εκ μέρους του Γραφείου του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου, ξεκίνηση η διαδικασία κατάληξης της Πολιτικής Αποφασης. Το σχέδιο απόφασης παρουσιάστηκε από την αντίστοιχη επιτροπή και υπερψηφίστηκε ως βάση για συζήτηση. Ακολούθησαν τοποθετήσεις για τροποποιήσεις, προσθήκες και αλλαγές και ψηφοφορίες πάνω στις προτάσεις που τέθηκαν στο σώμα. Το απόγευμα, η Πολιτική Απόφαση του 5ου Συνεδρίου υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του 68% των αντιπροσώπων.

Ακολούθησε η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της νΚΑ, με παρουσίαση της πρότασης για το νέο ΚΣ από την αντίστοιχη επιτροπή του Συνεδρίου και προτάσεις από τους συνέδρους για τη σύνθεση του. Αφού συγκροτήθηκε το ψηφοδέλτιο, ακολούθησαν οι εκλογές για το ΚΣ της νΚΑ.

Η διαδικασία του 5ου Συνεδρίου της νΚΑ φιλοδοξούμε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμβολή στους νεολαιίστικους αγώνες, με έμφαση στο εργαζόμενο και πιο πληττόμενο τμήμα της νέας γενιάς. Στην πορεία για την αναγκαία στρατηγική επανεξόρμηση για ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνστικής απελευθέρωσης, την ανασυγκρότηση της δουλειάς για το αντικατπιαλιστικό μέτωπο-πόλο και την την αριστερή αντικαπιταλιστική πτέρυγα του κινήματος της νεολαίας, ο πήχης της δράσης μας ανεβαίνει ψηλά. Οι διεργασίες ανοίγουν το δρόμο για ακόμη πιο πλούσιες διεργασίες στην πορεία και για το 5ο Συνέδριο του ΝΑΡ. Με τα μάτια στις ανάγκες και τα «θέλω» όλων των νέων που ασφυκτυούν από το σύστημα που τους πνίγει, η νΚΑ θα απλώσει τη δράση της παντού, ώστε να κάνει τελικά ολόκληρη η νεολαία το επόμενο της βήμα.

Η Πολιτική Απόφαση του συνεδρίου και το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της νΚΑ θα δημοσιευτούν τις ερχόμενες μέρες.