ΝΑΡ-νΚΑ: Ούτε στο Ρέθυμνο, ούτε πουθενά τσακίζουμε τον φασισμό σε κάθε γειτονιά!

ΝΑΡ-νΚΑ: Ούτε στο Ρέθυμνο, ούτε πουθενά τσακίζουμε τον φασισμό σε κάθε γειτονιά!

Οι οργανώσεις Κρήτης του ΝΑΡ και της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουμε την επίθεση φασιστών σε χώρο σχήματος ΕΑΑΚ στο Ρέθυμνο!

Μόλις 3 μέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και μέσα σε μια περίοδο κινηματικών διεργασιών των φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι συνεδριάζουν και παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις, η Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία, το σχήμα ΕΑΑΚ που παρεμβαίνει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, δέχτηκε στοχευμένη επίθεση από φασίστες στον χώρο της. Η εικόνα που αντίκρισαν οι φοιτητές σήμερα το πρωί, ήταν ένας χώρος γεμάτος στοχάδια και κατεστραμμένο υλικό του σχήματος.

Καθόλου τυχαία δεν είναι αυτή η επίθεση. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είναι ολοφάνερο ότι οι δίκες δεν αρκούν για να τσακιστεί το φίδι του φασισμού. Όσο ζούμε σε αυτό το βάρβαρο σύστημα το οποίο τον γεννά και τον θρέφει, οι επιθέσεις αυτές θα συνεχίζουν να υπάρχουν στους χώρους που ζει, σπουδάζει και εργάζεται η νεολαία. Ως το μακρύ χέρι του συστήματος προσπαθούν να εισχωρήσουν σε σχολεία και πανεπιστήμια, να αποπροσανατολίσουν την νεολαία από τα πραγματικά της προβλήματα ποτίζοντας την με εθνικιστικό και φασιστικό δηλητήριο. Φαίνεται ενοχλεί η αντικαπιταλιστική αριστερά στα πανεπιστήμια και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την τρομοκρατήσουν!

Η ΕΑΑΚ και τα σχήματα της έχουν αποδείξει πολλές φορές πως όχι απλά δεν τρομοκρατούνται αλλά όπως πάντα θα μάχονται τον φασισμό μέσα από τους φοιτητικούς τους συλλόγους! Οι φοιτητές, πλάι στους εργαζόμενους και το νεολαιίστικο κίνημα θα συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στην φτώχεια, τον φασισμό και τις πολιτικές που του δίνουν χώρο και τον αξιοποιούν!

Με ένα δυνατό, μαχητικό φοιτητικό κίνημα και αντικαπιταλιστική, σύγχρονα κομμουνιστική αριστερά, να βάλουμε το φίδι του φασισμού στην τρύπα του!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Όλοι/ες στις αντικατασταλτικές πορείες 06/12 σε όλη την Κρήτη!

Ηράκλειο: 18:00 | Λιοντάρια
Χανιά: 18:00 | πλατεία Δημοτικής Αγοράς
Ρέθυμνο: 18:00 | Δημαρχείο Ρεθύμνου

Παρασκευή 3/12/2021,
ΝΑΡ – Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση οργανώσεις Κρήτης