Σε ένα κόσμο που νοσεί οι αγώνες της νεολαίας είναι η ελπίδα για ζωή!

Σε ένα κόσμο που νοσεί οι αγώνες της νεολαίας είναι η ελπίδα για ζωή!

Χαιρετίζουμε το τεράστιο κύμα καταλήψεων και τον αγώνα που δίνει το μαθητικό κίνημα για αξιοπρεπείς συνθήκες σπουδών και υγειονομικά μέτρα προστασίας στα σχολεία. Με το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αφήσει την εκπαίδευση χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία για την προστασία της δημόσιας υγείας. Χωρίς σχολικούς καθαριστές, με απόλυτη άρνηση των απολύτως απαραίτητων μαζικών τεστ, με συνωστισμό ακόμα και 30 μαθητών στην τάξη, χωρίς μόνιμες προσλήψεις των αναγκαίων εκπαιδευτικών για να έχουμε 15 το πολύ μαθητές ανά τμήμα, η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την επίκληση στην ατομική ευθύνη των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών.

Το μαθητικό κίνημα έστειλε όμως το πρώτο ηχηρό μήνυμα στην κυβερνητική πολιτική.  Τι και αν προσπάθησαν τα συστημικά ΜΜΕ να συκοφαντήσουν τους αγώνες των μαθητών, ταυτίζοντας τους με τους ψεκασμένους και τους αρνητές μάσκας. Τα αιτήματα για 15 μαθητές ανά τάξη, για προσλήψεις εκπαιδευτικών,  για άμεση ενίσχυση της χρηματοδότησης για την παιδεία ώστε να προσληφθούν καθαρίστριες και να αξιοποιηθούν καινούργιες κτηριακές εγκαταστάσεις τους διαψεύδουν στην πράξη. Τώρα αλλάζουν τακτική και φοβούμενοι την οργή των μαθητών επιχειρούν να καταστείλουν και τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα. Όλος ο αντιδραστικός συρφετός διευθυντών και ‘’αγανακτισμένων‘’ γονιών έχει ξεχυθεί απειλώντας με διώξεις τους μαθητές, ενώ ήδη σε πολλά σχολεία έχει δοθεί εντολή για εισαγγελική παρέμβαση φτάνοντας στο σημείο μέχρι και να προσαγάγουν μαθητές από το σχολείο τους στο Α.Τ Κερατσινίου!

Από μεριάς δηλώνουμε ότι θα δώσουμε την μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να πέσει στο κενό η συκοφάντηση και η τρομοκρατία των αγωνιζόμενων μαθητών. Για να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση! Αυτή η μάχη είναι μάχη όλης της νεολαίας και των εργαζομένων!

Παράλληλα, η πανδημία του κορωνοϊού θεωρείται «ευκαιρία» για την κυβέρνηση της Ν.Δ. για να προωθήσει τον αντιλαϊκό της σχεδιασμό για την εκπαίδευση. Σε αυτή την κατεύθυνση βάζει σε εφαρμογή τον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως προωθώντας ένα σχολείο για τις ανάγκες της αγοράς. Υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση, προωθεί ταξικούς φραγμούς σε όλες τις βαθμίδες, μετατρέπει τα σχολεία σε εξεταστικά κέντρα με την εφαρμογή της Τράπεζας θεμάτων και τις εξαγγελίες για θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνική υποδομή.

Απαιτείται αγωνιστική κλιμάκωση του αγώνα! Οι μαθητικές καταλήψεις να είναι η αρχή, ώστε να διευρυνθεί το κίνημα στα Πανεπιστήμια, σε αγωνιστικές δράσεις στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς. Σε κάθε γειτονιά να φτιαχτούν οριζόντιοι συντονισμοί σχολείων ώστε να οργανώσουν και να συντονίσουν την δράση τους. Να έρθουν σε επαφή με τα εκπαιδευτικά σωματεία τους φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία ώστε να οργανωθεί από κοινού η απάντηση στην εγκληματική πολιτική Κυβέρνησης – Κεφαλαίου.

Να ακουστεί η φωνή της νεολαίας! Οι ζωές μας να μπουν πάνω από τα συμφέροντα τους!

 

// Ανώτερος αριθμός 15 μαθητές ανά τμήμα σε όλα τα σχολεία.

// Άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κανονική λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης

// Να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας για μαθητές, φοιτητές, και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν μαζικά τεστ για όλους/ες και δωρεάν παροχή των αναλώσιμων (μάσκες αντισηπτικά). Διορισμοί μόνιμων καθαριστριών και υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

// Να επαναλειτουργήσουν όλα τα σχολεία που έκλεισαν ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών και να δοθούν σε σχολική χρήση δημοτικοί και κλειστοί δημόσιοι χώροι για την κάλυψη των αναγκών όλης της εκπαίδευσης

//Εδώ και τώρα λεφτά για την Παιδεία και όχι για τον πόλεμο και τα εξοπλιστικά προγράμματα

// Ανατροπή του Ν. Κεραμέως -απόσυρση της Τράπεζας θεμάτων

// Καμία σκέψη για στράτευση στα 18 και επέκταση της θητείας!

Στηρίζουμε το μαθητικό συλλαλητήριο Πέμπτη 24/09 στις 10.00 π.μ. στα Προπύλαια 

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση