Στερούν τη δωρεάν σίτιση σε φτωχούς φοιτητές του Παν.Κρήτης!

Πριν λίγες μέρες και ενώ οι φοιτητές του πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, είχαν ξεκινήσει την καθιερωμένη διαδικασία «ενεργοποίησης» των καρτών σίτισης για το εαρινό εξάμηνο, με έκπληξη ανακάλυψαν ότι πολλοί από αυτούς που μέχρι χθες, δικαιούνταν να τρώνε δωρεάν, πλέον δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα! Αποκλείστηκαν μάλιστα φοιτητές με πολύ χαμηλό εισόδημα, χωρίς να τους έχει γνωστοποιηθεί ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο αριθμός των φοιτητών που αιτούνται δωρεάν σίτιση έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια των συνεχών μνημονιακών, αντεργατικών πολιτικών.
Τι συνέβη; Απλό! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δεσμεύτηκε να τηρήσει τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, να αποπληρώσει το χρέος και να παραμείνει πιστή στη «ευρωπαϊκή» πορεία και προοπτική της χώρας, έπρεπε από κάπου να «κόψει» δαπάνες για να εξασφαλίσει έσοδα! Έτσι λοιπόν, το υπουργείο οικονομικών, αρνήθηκε το αίτημα του Πανεπιστημίου για χρήση πόρων από τα αποθεματικά των σχολών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών. Πιο συγκεκριμένα, το έγγραφο του Υπουργείου Οικ., αναφέρει: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διατεθεί ποσό ταμειακού υπολοίπου το οποίο θα καλύψει ανάγκες πάνω από τα όρια του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, αφού αποφάσεις για χρήση ταμειακών διαθεσίμων πάνω από τα όρια αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία ελλειμμάτων του φορέα και κατ επέκταση την επίπτωση τους στο αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης.»
Απέναντι στις νέες συμφωνίες και τους εκβιασμούς της ΕΕ και της ΕΚΤ και την κυβερνητική πολιτική του συμβιβασμού που οδηγεί ξεκάθαρα στην υποταγή, εμείς πρέπει να προτάξουμε τώρα τις ανάγκες του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος!
Δεν μας αρμόζει η αναμονή και ο συμβιβασμός!
Το πανεπιστήμιο Κρήτης δεν είναι η αρχή, είναι το «κλασικό» παράδειγμα αυτού που ζούμε τα τελευταία χρόνια! Ήρθε η ώρα, οι φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα να παλέψουμε για να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας για δωρεάν σίτιση και στέγαση, για δημόσια και δωρεάν ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς απολαβές, για σύγχρονες δημοκρατικές ελευθερίες! Μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικάσίες, γενικές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις, πρέπει να δυναμώσουμε ξανά τον αγώνα μας.
Το μέλλον μας και οι ανάγκες μας δεν μπαίνουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ούτε και χωράνε στο δρόμο της υποταγής. Πολύ δε περισσότερο δεν θα τα θυσιάσουμε για ένα χρέος που κανένας από μας δεν δημιουργησε! Δεν το αναγνωρίζουμε και δε θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ στη νόμιμη τοκογλυφία που εξυπηρετεί τα κέρδη των καπιταλιστών. Γιατί αυτή είναι αναγκαία συνθήκη προκειμένου να μπορέσουμε να ζήσουμε, να έχουμε εκπαίδευση, υγεία, ασφάλιση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ!
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ!
ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Το γραφείο τύπου της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση