Ξεκίνησαν οι φοιτητές εκλογές. Αγώνας για δημοκρατικούς συλλόγους, ενάντια στις καθεστωτικές δυνάμεις

Ξεκίνησαν οι φοιτητικές εκλογές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα. Τα ψηφοδέλτια της ΕΑΑΚ κατεβαίνουν σχεδόν σε όλες τις πόλεις και απαρτίζονται από χιλιάδες αγωνιστές που βρέθηκαν όλη την προηγούμενη περίοδο στην πρώτη γραμμή των μαχών του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος. Τα σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς δίνουν τη μάχη για δημοκρατικούς φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στις προσπάθειες των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ. Πρέπει να ηττηθεί η προσπάθεια των καθεστωτικών δυνάμεων να μεταφέρουν τις εκλογές εκτός του ασύλου σε μία σειρά σχολές (ΑΣΟΕΕ, Νομική, ΤΕΙ Λάρισας) και να τις θέσουν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των ΜΑΤ, αλλά και διάτρητες στη νοθεία. Η δράση τους οδήγησε στη μη πραγματοποίηση εκλογών στην ΑΣΟΕΕ, ενώ στη Νομική οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ, μαζί με άλλους αγωνιστές και πολιτικές δυνάμεις, εγγυώνται τη διεξαγωγή των εκλογών στον ιστορικό χώρο, εντός του ασύλου. Ο αγώνας για δημοκρατία μέσα στις σχολές συνδέεται με την πάλη για τα δικαιώματα της νεολαίας σε παιδεία-εργασία και στρέφεται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για απονέκρωση του φοιτητικού κινήματος.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στηρίζει ολόψυχα τα σχήματα της ΕΑΑΚ και τους εύχεται κάθε επιτυχία και σε αυτή τη μάχη.

Το βράδυ, αφού κλείσουν οι κάλπες, στην ιστοσελίδα της νΚΑ (nka.gr/ekloges) θα αναρτώνται αποτελέσματα από όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.