Καταγγελία της νΚΑ για την καταστολή στην σύνοδο πρυτάνεων

Καταγγελία της νΚΑ για την καταστολή στην σύνοδο πρυτάνεων

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους φοιτητικούς συλλόγους σήμερα στο Καβούρι. Για άλλη μια φορά οι πρυτάνεις επιχείρησαν να συνεδριάσουν εν κρυπτώ από τους φοιτητές για να περάσουν στην ζούλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Δεν τους πέρασε όμως, γιατί και σήμερα οι “μειοψηφίες” διαδήλωσαν μαζικά μέχρι και στο Καβούρι, παρά τον αποκλεισμό της περιοχής από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η απάντηση ήταν η γνωστή… Επίθεση των ΜΑΤ, χημικά και βία με αποτέλεσμα να χτυπήσουν σοβαρά αρκετοί φοιτητές. Μάλιστα με απροκάλυπτο τρόπο, αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν φοιτητές που είχαν αυτοκίνητα στην περιοχή έξω από τη σύνοδο πρυτάνεων, τους ανάγκασαν να καθίσουν με τα χέρια στα καπό και έκαναν έλεγχο σε αυτούς και στα αυτοκίνητά τους με εκβιαστικό τρόπο! Το όχημα ενός φοιτητή, μέλους της νΚΑ και της ΕΑΑΚ, βρέθηκε με τρυπημένα λάστιχα!

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση δηλώνει ότι οι επιθέσεις από τα ΜΑΤ, οι τραυματισμοί και η στοχοποίηση αγωνιστών δε θα μείνουν χωρίς απάντηση!

Το φοιτητικό κίνημα και σήμερα απέδειξε ότι δε λυγίζει στην καταστολή όταν παλεύει για το δίκιο του! Οι πρυτάνεις, οι υπουργοί, οι κυβερνήσεις και το σύστημά τους θα βρουν απέναντί τους χιλιάδες εξαγριωμένους νέους που επιμένουν να αγωνίζονται και δε θα σταματήσουν μέχρι να κερδίσουν την παιδεία των αναγκών τους!

Η νεολαία και ο λαός μέρα-μεσημέρι θα τους ξηλώσει κι αυτούς και το σύστημά τους!

 

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση