Αλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες συλληφθέντες

Αλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες συλληφθέντες

Το βράδυ της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου, δεκάδες αστυνομικές δυνάμεις, χτύπησαν με απρόκλητο και βίαιο τρόπο αντιφασιστική συγκέντρωση στη περιοχή της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, μονάδες ΜΑΤ,ΥΜΕΤ, ΔΡΑΣΗ , αφού πρώτα περικύκλωσαν τους αντιφασίστες/τριες, οι οποίοι σβήνανε φασιστικά συνθήματα στην περιοχή, τους επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών εξ αυτών. Μάλιστα, δύο μεταφέρθηκαν φρουρούμενοι στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Η αστυνομία δεν αρκέστηκε μόνο στην απρόκλητη επίθεση, αλλά προχώρησε στην σύλληψη και των 51 συμμετεχόντων, ανάμεσα σε αυτούς και ένα μέλος της νΚΑ και αγωνιστή της ΕΑΑΚ.

Αυτή η επίθεση μόνο τυχαία δεν ήταν, αλλά αποτελεί κομμάτι της συνολικότερης κατασταλτικής εκστρατείας και του δόγματος νόμου και τάξης που επιχειρείται να επιβληθεί από την κυβέρνηση. Πλέον έχει φανεί ξεκάθαρα ότι αποτελεί μονόδρομος για την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, η ακραία καταστολή απέναντι σε οποιονδήποτε αγωνίζεται. Η ολομέτωπη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και στις ελευθερίες λαού και νεολαίας εκφράζεται από την υλική αναβάθμιση των κατασταλτικών μηχανισμών, τους αντιδραστικούς νόμους με σκοπό τον νομικό εξοπλισμού του κράτους απέναντι στο κίνημα αλλά αποτυπώνονται και στην προσπάθεια τρομοκράτησης με τις συνεχείς βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας.

Η αστυνομία και η κυβέρνηση σήμερα εκτός όμως της καταστολής επέλεξε και να προστατέψει για λογαριασμό των νεοναζί του Κασιδιάρη τα φασιστικά συνθήματα που έχουν μολύνει εδώ και λίγες μέρες την περιοχή μετά από την συγκέντρωση τους. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις με τις πορείες μνήμης του Παύλου Φύσσα αλλά και την δίκη να πλησιάζει στο τέλος πρέπει να μας βρουν όλους στον δρόμο. Είναι μια κρίσιμη στιγμή, γιατί οι δολοφόνοι φασίστες, οι πολεμοκάπηλοι εθνικιστές και οι μισάνθρωποι ρατσιστές, με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ, προσπαθούν να βγουν από τις τρύπες τους. Αξιοποιώντας την ρατσιστική και εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης, καλλιεργούν το μίσος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο λαό, καθώς και τον εθνικισμό απέναντι στους γύρω λαού.

Λαός και νεολαία θα τους χαλάσουν τα σχέδια! Τα ΜΑΤ, η βία, οι συλλήψεις και η καταστολή δεν μας τρομοκρατούν, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην φτώχεια, τον πόλεμο και τον φασισμό. Η νεολαία θα ζήσει ελεύθερη κόντρα στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Απαιτούμε την άμεση αθώωση των 51 συλληφθέντων αγωνιστών.

Μπάτσοι- TV- Νεοναζί.

Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!

ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση- Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
οργανώσεις Θεσσαλονίκης