Ανακοινώσεις ΝΑΡ & ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις κινητοποιήσεις στις 7/4

Ανακοινώσεις ΝΑΡ & ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις κινητοποιήσεις στις 7/4

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζει τους εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που από άκρη σ’ άκρη της χώρας συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από την Πάτρα μέχρι την Λέσβο, και σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οι δυνάμεις του ΝΑΡ, της ν.Κ.Α., της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και ευρύτερα της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς έδωσαν το αγωνιστικό παρόν σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και γειτονιές. Η σημερινή μέρα – με αφορμή την Παγκόσμια μέρα υγείας- ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα, ήταν ένα ισχυρό κάλεσμα για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, της κρατικοποίησης χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών και των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Απαράδεκτη ήταν η στάση της αστυνομίας, η οποία πάνοπλη εισέβαλλε στον Ευαγγελισμό, προσπαθώντας να διαλύσει την συγκέντρωση των εργαζόμενων, ενώ επέβαλε πρόστιμα σε σε αγωνιστές που έκαναν παρεμβάσεις συμπαράστασης στους υγειονομικούς σε Ν. Σμύρνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα κ.α. και παρενόχλησε με προκλητικούς ελέγχους και αρκετούς αλληλέγγυους αγωνιστές σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας και στην επαρχία. Φαίνεται πως για την κυβέρνηση οι γιατροί είναι «ήρωες» μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, ενώ αν τολμήσουν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, τους επιφυλάσσει την αγαπημένη της ιατρική συνταγή «νόμος και τάξη». Αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα τη κυβέρνηση είναι ότι η σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση χαλάει τη αφήγηση της για «στήριξη της δημόσιας υγείας και επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας».

Η σημερινή μέρα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο αναζωπύρωσης του αγώνα τόσο απέναντι στην πανδημία, όσο και απέναντι στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης. Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός, την στιγμή που, ενώ απαιτείται η αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εξασφάλιση αναλώσιμων και άνοιγμα κλινών ΜΕΘ, η κυβέρνηση επιλέγει να χαρίσει εκατομμύρια σε καναλάρχες, να κάνει προκλητικές φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις, να διπλασιάσει τα νοσήλια στις ιδιωτικές δομές υγείας, και κυρίως να «λύσει» τα χέρια της εργοδοσίας με ένα πλήρως αντεργατικό οπλοστάσιο! Τώρα είναι η ώρα της μάχης, τώρα θα λογαριαστούμε!

Νίκη στον αγώνα των υγειονομικών!
Εδώ και τώρα λεφτά για την υγεία!
Δεν θα πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο!

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 7 Απρίλη 2020

Ανακοίνωση ΑΝΤ. ΑΡ. ΣΥ. Α.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την επιτυχία της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για τη δημόσια υγεία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών και των εργαζόμενων εκπροσώπων σωματείων, συλλογικοτήτων και δυνάμεων της Αριστεράς που κινητοποιήθηκαν στηρίζοντας τα απόλυτα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και την ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους ίδιους τους υγειονομικούς.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχαν από το πρωί και στήριξαν τις κινητοποιήσεις έξω από τις πύλες των νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, περιφερειακών ιατρείων κλπ σε όλη την χώρα διατρανώνοντας ότι οι αγώνες δεν αναστέλλονται, ότι η πάλη για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, την προστασία της δουλειάς, του εισοδήματος και των λαϊκών ελευθεριών συνεχίζεται σε όποιες συνθήκες. Ότι είμαστε ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την πολιτική του κεφαλαίου, και της ΕΕ. Για να δοθούν λεφτά για την υγεία και τους μισθούς και όχι για το κεφάλαιο, το χρέος, τα πλεονάσματα και τους εξοπλισμούς!!

Όσοι πίστευαν ότι βρήκαν ευκαιρία τώρα μέσα στην πανδημία να περάσουν ένα γύρο αντιλαϊκών μέτρων χωρίς αντίσταση, γελιούνται. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα βρίσκει τον τρόπο, να διεκδικεί τα αιτήματά του, περιφρουρώντας τη δημόσια υγεία, αλλά και τη δράση του από απόπειρες καταστολής! Οι αήθεις επιθέσεις, σαν αυτή του Κ. Βελόπουλου, μας τιμούν.

Μένουμε όρθιοι, ενεργοί. Ο λαός θα σώσει τον λαό. Συνεχίζουμε να παλεύουμε!