Ανακοίνωση για διαδήλωση για ΕΛΠΕ, Παρασκευή 5/06, 6.30μ.μ στα Προπύλαια!

Όχι άλλο εργατικό αίμα στη μηχανή παραγωγής κερδών για το κεφάλαιο!

Όλοι/ Όλες στη διαδήλωση προς το Υπουργείο Εγρασίας,

Παρασκευή 5/06, 6.30μ.μ στα Προπύλαια!

Τα εργατικά αγωνιστικά σχήματα-κινήσεις-παρεμβάσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καλούν κάθε εργατική συλλογικότητα και όλες τις δυνάμεις του μαχόμενου κινήματος σε συγκέντρωση διαδήλωση, ενάντια στην εργοδοτική δολοφονία των 4 εργατών και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων 2 στην πρόσφατη έκρηξη στα ΕΛΠΕ.

Το αίμα των νεκρών και των βαριά τραυματισμένων των ΕΛΠΕ βαραίνει αποκλειστικά την εργοδοσία, που χρησιμοποιεί τους εργάτες ως φθηνή καύσιμη ύλη στη μηχανή της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Έτσι εκτοξεύθηκαν τα κέρδη των ΕΛΠΕ σε 417 εκατ. ευρώ το 2014 έναντι 178 εκατ. ευρώ το 2013. Πιέζοντας για να γίνει γρήγορα η δουλειά, με εξαντλητικές υπερωρίες, χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας, με δεκάδες ανειδίκευτους εργάτες και αύξηση των εργαζομένων στους εργολάβους.

«Δεν χτύπησε καν ο συναγερμός. Δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής. Θα θρηνούσαμε θύματα». «Ούτε καν μας έχουν μετρήσει, μας βάζουν και δουλεύουμε στοιβαγμένοι», κατήγγειλαν οι εργάτες μετά τη φονική έκρηξη της 8ης Μαΐου.

Βαρύτατες ευθύνες φέρουν όλες οι κυβερνήσεις, που επέτρεψαν στο κεφάλαιο να ξεσαλώσει, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, διογκώνοντας τις στρατιές των ανέργων, διαλύοντας τους όποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να κυνηγούν το μεροκάματο όπως – όπως, δημιουργώντας το φόντο για εργοδοτικά εγκλήματα όπως στα ΕΛΠΕ.

Ως μια άμεση και πρώτη απάντηση, ως ζήτημα τιμής για τους νεκρούς συναδέλφους μας, καλούμε σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας τους εργαζόμενους, τις συλλογικότητες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όλες τις δυνάμεις του αγώνα, την Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και διαδήλωση προς το Υπουργείο Εργασίας.

Να πληρώσει η εργοδοσία για το έγκλημα στα ΕΛΠΕ!

Το κεφάλαιο να υποχρεωθεί να πληρώσει για μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς.

Να καταργηθεί το καθεστώς των εργολαβικών συνεργείων μέσα στις επιχειρήσεις. Ίσα εργατικά δικαιώματα και μισθοί για όλους τους εργάτες.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση