Ανακοίνωση-καταγγελία σχετικά με την επίθεση χρυσαυγιτών σε φοιτητή

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο 24χρονος σπουδαστής Αλέξης Λάζαρης το μεσημέρι της Παρασκευής 31/3, ενώ επέστρεφε σπίτι του, στην περιοχή Ελληνορώσων στην Αθήνα. Το τάγμα εφόδου, το οποίο εδράζει σε καφετέρια γνωστό στέκι φασιστών στην περιοχή, επιτέθηκε στον – απλά περαστικό – σπουδαστή επιδιώκοντας να «ανταποδώσει» το σπάσιμο των κεντρικό γραφείων της ναζιστικής συμμορίας το πρωί της ίδιας μέρας από ομάδα αγνώστων, αφού το παρουσιαστικό του, κατά τους θρασύδειλους φασίστες, προσομοίαζε σε αυτό του «αντιεξουσιαστή».
Δε μας προκαλεί εντύπωση το μέγεθος της δειλίας τους – επίθεση πολλών σε έναν, έξι ώρες (!) μετά την επίθεση στα γραφεία τους. Θα αναρωτιέται όμως κανείς από πού αντλούν το θράσος τους να ξυλοκοπήσουν ένα νέο μέρα μεσημέρι σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Είναι προφανές, ότι, παρά τη σύλληψη του ιδιοκτήτη της προαναφερθείσας καφετέριας, η κυβέρνηση κάνει «πλάτες» στη φασιστική Χρυσή Αυγή, στοχοποιώντας το αντιφασιστικό κίνημα – βλέπε πρόσφατες συλλήψεις στο Περιστέρι ατόμων που έσβηναν ναζιστικά συνθήματα – και αφήνοντας ανενόχλητα τα φασιστικά τάγματα εφόδου να ξαναβγούν στο δρόμο και να συνεχίσουν την εγκληματική δράση τους, με τον κρατικό μηχανισμό σε ρόλο «προστάτη».
Απ’ ό,τι φαίνεται, παρά τις τελευταίες εξελίξεις της δίκης της Χ.Α. και των διώξεων το χέρι του φασισμού σηκώνεται ακόμη ανεμπόδιστα. Την απάντηση δε μπορεί παρά να τη δώσει το ίδιο το κίνημα: στις γειτονιές, στις σχολές, στους χώρους που ζει και αναπνέει η νέα γενιά, οι φασίστες δε χωράνε. Με διαρκή αντιφασιστικό αγώνα, πολύμορφες μαζικές δράσεις, συγκεντρώσεις και πορείες. Η επίμονη παρέμβαση και παρουσία στους χώρους δουλειάς και ζωής είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ για να συντρίψουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει!
Το γραφείο τύπου της νΚΑ