Ανακοίνωση νΚΑ για τα γεγονότα στο Χημείο και το ΕΜΠ

Από το πρωί, συμμορίες τραμπούκων έχουν επανειλημμένα επιτεθεί στους χώρους των δύο ιδρυμάτων στους οποίους διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές. Οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν χτυπήσει αδιάκριτα μέλη φοιτητικών παρατάξεων αλλά και ανένταχτους φοιτητές που προσέρχονται στους εκλογικούς χώρους, σε μία προσπάθεια εκφοβισμού της σπουδάζουσας νεολαίας έτσι ώστε να αποτραπεί από το να συμμετέχει στις εκλογές.

Αυτά τα γεγονότα δεν αντιστοιχούν σε καμία λογική αντιεκλογικής πάλης, αντίθετα συνδράμουν τη λογική των καθεστωτικών παρατάξεων και δη της ΔΑΠ/ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση για τα γεγονότα, τα οποία αποδίδει σε «αριστεριστές». Η λογική αυτή καλεί σε επέμβαση της αστυνομίας στο άσυλο, προσπαθεί να εξισώσει το μαχητικό φοιτητικό κίνημα με ομάδες τυφλής βίας και τελικά θέλει τις φοιτητικές εκλογές σαν ένα απλά πεδίο αναπαραγωγής των κομματικών τους μηχανισμών.

Από τη μεριά μας ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούμε όλη τη φοιτητιώσα νεολαία να προσέλθει μαζικά στις κάλπες και να στηρίξει τα μάχιμα ψηφοδέλτια της ΕΑΑΚ απομονώνοντας όλες αυτές τις λογικές που περιγράφηκαν παραπάνω.

Σε μια περίοδο που η ανεργία και η εξαθλίωση τείνουν να γίνουν ο κανόνας για τη νεολαία, το φοιτητικό κίνημα πρέπει να βγει ξανά μαχητικά στο προσκήνιο για να παλέψει και να επιβάλλει τις ανάγκες του απέναντι στην άγρια επίθεση του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε ανυποχώρητη πάλη τώρα για την ανατροπή.