Ανακοίνωση της νΚΑ για τις φετινές πορείες του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση της νΚΑ για τις φετινές πορείες του Πολυτεχνείου

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών σ’ όλη τη χώρα που διαδήλωσαν για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Εντυπωσιακές σε όγκο, οι διαδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Γιάννενα, Ξάνθη και σε πολλές άλλες πόλεις υπήρξαν οι μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Παρά την πρωτοφανή αστυνομοκρατία, τους συνεχείς ελέγχους γύρω από το χώρο των συγκεντρώσεων, τις δεκάδες προσαγωγές, οι διαδηλωτές και διαδηλώτριες δε «μάσησαν», αλλά αντιθέτως πορεύτηκαν με πάθος και παλμό, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, αλλά και την κυβερνητική πολιτική και καταστολή, παλεύοντας για «ψωμί παιδεία ελευθερία», απαιτώντας την άμεση παύση των διώξεων σε συναγωνιστές τους.
Το κυβερνητικό κρεσέντο καταστολής όμως συνεχίστηκε στα Εξάρχεια το βράδυ της Κυριακής: ξύλο, τραμπουκισμοί, βασανισμοί, 28 αναίτιες συλλήψεις. Το δόγμα «νόμος και τάξη», η «πάταξη της ανομίας», δε στοχεύει τους μαφιόζους και τους ποινικούς εγκληματίες, αλλά πάντα όσες κι όσους αγωνίζονται. Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους νέους και τις νέες. Δεν τα καταφέρνουν όμως γιατί η αγωνιζόμενη νεολαία τους χαλάει τα σχέδια. Απόδειξη τα τεράστια μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, αποτέλεσμα των διεργασιών στο φοιτητικό κίνημα τον τελευταίο μήνα, με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Δευτέρας στην ΑΣΟΕΕ με το σπάσιμο του λοκ άουτ, τις δύο εντυπωσιακές διαδηλώσεις τη Δευτέρα το βράδυ και την Πέμπτη, και το επακόλουθο κοινό συντονιστικό όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων -και των δυνάμεων της ΚΝΕ- στο Κάτω Πολυτεχνείο. Αποδεικνύεται πως με οργανωμένο σχέδιο, συμπαράταξη όλων των αγωνιστών κι αγωνιστριών, με λογική ρήξης και φαντασία, είναι δυνατό να επιτευχθούν νίκες στο σήμερα και να μπει φρένο στην κυβερνητική πολιτική. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, είναι ζητούμε το φοιτητικό κίνημα με νέες γενικές συνελεύσεις κι επιθετικά αιτήματα να προχωρήσει μαχητικά, ενάντια και στην κατάθεση του νέου νομοσχεδίου Κεραμέως και ευρύτερα απέναντι στην αντεργατική και αντιδημοκρατική εκστρατεία της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.
Η παρουσία των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου και ειδικά του Τσίπρα δεν είναι ικανή να ξεπλύνει την βρώμικη θητεία του ως υπηρέτη των συμφερόντων του συστήματος, του ΝΑΤΟ και της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί να νέα αγωνιστικά σκιρτήματα πέρα από αποπροσανατολιστική είναι και επικίνδυνη.
Τέλος, εξαιρετικά μαζικό υπήρξε και το μπλοκ της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ενώ στην κεντρική εκδήλωση, όπου χαιρέτισαν κι οι διωκόμενοι σύντροφοί μας, το αμφιθέατρο ΜΑΧ γέμισε από 100αδες αγωνιστές και αγωνίστριες, κυρίως νέους και νέες. Αναδεικνύονται οι τεράστιες δυνατότητες αντεπίθεσης των απελευθερωτικών κομμουνιστικών ιδεών στη νεολαία, και σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα δώσουμε τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα.

Οι εξεγέρσεις δε μπαίνουν σε μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Αντικαπιταλιστικός αγώνας για τον κομμουνισμό στον 21ο αιώνα

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση