Ανακοίνωση της νΚΑ για το όργιο καταστολής στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής που εξαπολύθηκε κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο Κερατσίνι για τη δεύτερη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από την εγκληματικήνεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Για μία ακόμη φορά το σκηνικό ήταν γνώριμο για τους διαδηλωτές: ξύλο, δακρυγόνα, ανελέητο κυνηγητό, καθώς και αναίτιες μαζικές προσαγωγές!

Οι δυνάμεις καταστολής έδειξαν και αυτή τη φορά υπερβάλλοντα ζήλο προσάγοντας νεολαίους πριν αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, καθώς και φοιτητές που περίμεναν λεωφορείο σε στάση μετά το τέλος του συλλαλητηρίου. Η αστυνομική βία αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς οι προσαχθέντες υπέστησαν πρωτοφανείς συνθήκες βασανιστηρίων και τρομοκράτησης! Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν πως οι αστυνομικοί τους ξυλοκοπούσαν αναίτια, ενώ καυχιόντουσαν και παραδεχόντουσαν ανοιχτά πως είναι μέλη της Χρυσής Αυγής! Ακόμη, τους επέβαλαν σε εξευτελιστικούς σωματικούς ελέγχους, ενώ τους απειλούσαν ανοιχτά πως θα τους φόρτωναν κατηγορίες δείχνοντάς τους σακίδια γεμάτα με μολότοφ…

Λίγες μόνο μέρες μετά και την κυνική δημόσια ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της ναζιστικής συμμορίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα διά στόματος Μιχαλολιάκου, απεδείχθη ακόμη μία φορά πως πρόκειται για μία σαφώς εγκληματική οργάνωση με στενές διασυνδέσεις με τις δυνάμεις καταστολής και την ΕΛΑΣ. Πρόκειται για λογική απόρροια της «συνέχειας του κράτους», της διαχείρισης του αντιδραστικού οργάνου του κεφαλαίου ενάντια στη λαϊκή αντίσταση, στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Φάνηκε ακόμη μία φορά πως φασισμός και κρατική τρομοκρατία πάνε μαζί!

Ο στόχος της καταστολής ήταν ξεκάθαρος: να χτυπηθεί το αντιφασιστικό κίνημα και να σταλεί ένα μήνυμα αναλγησίας και τρομοκρατίας στο λαό και τη νεολαία!

Ιδιαίτερα τώρα περισσότερο από ποτέ θέλουν να κάμψουν το ξεδίπλωμα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος μπροστά στην επικείμενη εφαρμογή του νέου τρίτου βάρβαρου μνημονίου. Γι αυτό και είναι εμφανής η κοινή συναίνεση όλων των κομμάτων της μνημονιακής παλέτας (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ) με τη χυδαία καταστολή. Όλο το προηγούμενο διάστημα αποδείχτηκε άλλωστε περίτρανα πως μνημόνια και καταστολή πάνε μαζί, και πως οι κατασταλτικοί μηχανισμοί είναι όργανα επιβολής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής στην κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται βίαια. Αυτοί που επώασαν το αυγό του φιδιού εξάλλου δεν είναι άλλοι από το μαύρο μέτωπο κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, που έχουν ρίξει πέντε χρόνια τώρα το λαό στη μαύρη εξαθλίωση με όπλο τους το σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.

Η τρομοκρατία όμως δεν θα περάσει! Μπροστά στον αυταρχισμό τους θα σηκώσουμε πρώτοι το γάντι μιας μαχητικής εργατικής, λαϊκής αντεπίθεσης για τα σύγχρονα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας! Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, με το λαό και τη νεολαία στο δρόμο!

Το Γραφείο Τύπου της νΚΑ, 19.09.2015