Ανακοίνωση της νΚΑ Θεσσαλονίκης για την απεργία στον ΟΤΕ

Ανακοίνωση της νΚΑ Θεσσαλονίκης για την απεργία στον ΟΤΕ

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζει την δυναμική απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ και στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα τους. Σε μια συγκυρία που η πολιτική κυβέρνησης Ε.Ε. και κεφαλαίου θέτουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο στόχαστρο, με την επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας να εντείνεται, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δείχνουν το δρόμο του αγώνα κόντρα στην εργοδοσία.

 

Η εταιρεία, προσπαθώντας να βγάλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη, έχοντας ταυτόχρονα τις πιο σκληρές σχέσεις εργασίας, αρνείται μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να έχει έστω τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα και επιλέγει μονοετείς συμβάσεις, υποσχόμενη στους εργαζόμενους… απολύσεις και άθλιες συνθήκες. Την ίδια στιγμή είναι μια εταιρεία που ολοένα και περισσότερο πλουτίζει.

 

Ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΤΕ είναι δίκαιος και σημαντικός. Οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις δείχνουν ότι η εργατική τάξη δε φοβάται και δεν τρομοκρατείται από τα εργοδοτικά τερτίπια και αυθαιρεσίες. Δείχνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα μας να αγωνιστούμε συλλογικά ως εργαζόμενοι ενάντια στην εργοδοσία, ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας.

 

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την απεργία τους. Σήμερα, 7/1/2020 η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση οργάνωσε και συμμετείχε στην δυναμική εργατική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην απεργία, και θα βρεθούμε στους δρόμους του αγώνα στο πλάι των εργαζομένων κάθε στιγμή, χαράσσοντας παράλληλα την πορεία για ένα αναγκαίο, σύγχρονο Νέο Εργατικό Κίνημα που θα είναι το αντίπαλο δέος της πολιτικής της κυβέρνησης, των εταιρειών, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση 

οργανώσεις Θεσσαλονίκης