Το «πάμε και όπου βγει» του συστήματος να γίνει ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!

Το «πάμε και όπου βγει» του συστήματος να γίνει ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!

Το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη μας εξοργίζει! Σε αυτά τα βαγόνια αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά πως είμαστε αναλώσιμοι, πως οι ζωές μας δεν έχουν καμία αξία καθώς όλα έχουν μπει στο βωμό του κέρδους. Πόσοι και πόσες άλλωστε νέες και νέοι μας μπαίνουν στα ίδια τρένα καθημερινά στα βραδινά δρομολόγια, παιδιά λαϊκών οικογενειών στην πλειοψηφία τους, παιδιά ενός κατώτερου Θεού για το σύστημα. Δεκάδες νέοι και νέες θύματα της δολοφονικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της απαξίωσης των δημόσιων αγαθών, της επέλασης του ΔΝΤ και των μνημονίων την Ελλάδα.

Δεν πέρασε και πολύς καιρός από όταν φοιτητής στην Θεσσαλονίκη κινδύνεψε να χάσει την ζωή του όταν έπεσε από το παράθυρο αμφιθεάτρου στο ΑΠΘ σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, δεν πέρασαν πολλά χρόνια από όταν φοιτητές σκοτώθηκαν από τις αναθυμιάσεις γιατί ο μόνος τρόπος να ζεσταθούν ήταν ένα μαγκάλι, δεν πάει πολύς καιρός από την δολοφονία του 18χρονου ρομ Κώστα Φραγκούλη. Ο κατάλογος είναι μακρύς…

Η μόνη αξία που έχουν για αυτούς οι ζωές μας είναι όταν θυσιάζονται, κυριολεκτικά και μεταφορικά, για τα κέρδη τους. Σε σχολεία, τεχνικές σχολές και πανεπιστήμια τσακισμένα από την υποχρηματοδότηση για να μπορούν αύριο να μας εκμεταλλεύονται για ένα κομμάτι ψωμί. Σε εργασιακούς χώρους χωρίς δικαιώματα, με μισθούς που δε φτάνουν ούτε για να πληρώσουμε το νοίκι. Στα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα να πειθαρχούμε για να είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε στους πολέμους για τα συμφέροντα και τα πετρέλαιά τους.

Οι ίδιοι άνθρωποι που τόσα χρόνια μας παρουσίαζαν τους ιδιώτες σαν εθνικούς σωτήρες, τώρα ξεδιάντροπα και προκλητικά τα ρίχνουν όλα στην ατομική ευθύνη. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι την εποχή της μεγάλης ψηφιακής επανάστασης, την εποχή του Internet of Things και του ChatGPT, δεν έχει και πολύ σημασία που τρένα κάνουν δρομολόγια χωρίς αυτοματοποιημένα συστήματα ασφαλείας και σηματοδότες και άρα καμία ευθύνη δεν έχει η εταιρεία! Τα ψέματα τους δεν μας πείθουν, η υποκρισία τους είναι ασέβεια μπροστά στα αδέρφια μας που χαθήκαν τόσο άδικα στο βωμό του κέρδους των καπιταλιστών.

Είδαμε όλα αυτά τα χρόνια τι σημαίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, το ζήσαμε στο πετσί μας. Πανάκριβες υπηρεσίες και την ίδια στιγμή πλήρως υποβαθμισμένες, που καμιά φόρα στοιχίζουν ζωές, τις δικές μας ζωές.

Να ανατρέψουμε την δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ! Είναι προκλητική η κυβέρνηση που μιλάει για εθνικό πένθος, όταν έχει πρωτοστατήσει στο ξεπούλημα των πάντων στους ιδιώτες. Το ίδιο προκλητικός είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί και το ΠΑΣΟΚ που μας λέει ότι δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, όταν η δικιά του κυβέρνηση ήταν που ξεπούλησε τον ΟΣΕ. Είναι συνένοχοι και συνεργοί στο έγκλημα!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!

Με καταλήψεις σε σχολεία και σχολές, με γενική απεργία, με πορείες και διαδηλώσεις, να δώσουμε το σύνθημα: Να χάσουνε τα κέρδη τους, να ζήσουμε εμείς!

Να αγωνιστούμε για να πέσει η κυβέρνηση και η δολοφονική πολιτική του κεφαλαίου στην οποία πίνει νερό και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι φασίστες. Κόντρα στις επιταγές της ΕΕ και στις μνημονιακές δεσμεύσεις που ξεπούλησαν τα πάντα. Για να πετάξουμε έξω το κεφάλαιο από τα δημόσια αγαθά, για να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί στο βωμό των κερδών τους.

  • Κάτω η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ των ιδιωτικοποιήσεων και της φτώχιας και η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που την στηρίζουν.

  • Εκδίωξη χωρίς αποζημίωση της ιταλικής εταιρείας. ενιαιοποίηση και λειτουργία υπό εργατικό έλεγχο του σιδηροδρομικού δικτύου και των μεταφορών. Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους από τις δημόσιες συγκοινωνίες και μεταφορές.

  • Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας. Το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους.

Το σύστημα καθημερινά δολοφονεί την νεολαία. Η νεολαία θα τους ανατρέψει!

Για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας. Μας αξίζει ένας άλλος κόσμος, ο σύγχρονος κομμουνισμός!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
03/06/2023