Αντιπολεμική Κινητοποίηση στο Πεντάγωνο τη Δευτέρα 14/09 στις 18.00

Αντιπολεμική Κινητοποίηση στο Πεντάγωνο τη Δευτέρα 14/09 στις 18.00

Συμπληρώνονται σχεδόν δύο μήνες Πολεμικής Κινητοποίησης εξαιτίας του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα Ενεργειακά Κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων εμπορικών και ενεργειακών δρόμων της Ανατολικής Μεσογείου. Η ένταση κλιμακώνεται ραγδαία στην περιοχή και τα σύννεφα της πολεμικής απειλής πυκνώνουν την στιγμή που ο λαός και νεολαία πληρώνουν τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και της επίθεσης στα δικαιώματα του.

Τους τελευταίους μήνες οι φαντάροι –κι ειδικά όσοι υπηρετούν σε μονάδες της παραμεθορίου- πληρώνουν τα σπασμένα «των βρώμικων παιχνιδιών» απέναντι στους πρόσφυγες στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, και της ανελέητης πολεμικής προετοιμασίας και αντιπαράθεσης με την Τουρκία για τις ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου στο όνομα της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων και συνόρων. Επιφυλακή, κομμένες άδειες, καψόνια, αυταρχισμός είναι στην ημερήσια διάταξη.

Ως εδώ!

Χρειάζεται το αντιπολεμικό κίνημα να μπλοκάρει την πολεμική προετοιμασία, να πρωτοστατήσει στην πάλη των λαών της περιοχής ενάντια στον εθνικισμό και τον σκοταδισμό, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στρατευμένης νεολαίας! Να μπολκάρουμε τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να ακυρωθεί το πρόγραμμα 19 δισ για πολεμικούς εξοπλισμούς.

Λεφτά για υγεία, παιδεία και οχι για τα όπλα.

Οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την καπιταλιστική λεηλασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος.

Τα στρατευμένα παιδιά του λαού δεν είναι αναλώσιμα, ούτε πειραματόζωα για την ανοσία της αγέλης. Δεν έχουν δουλειά έξω από τα σύνορα! Δεν θα γίνουν κρέας στα κανόνια τους!

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στηρίζει την Αντιπολεμική Κινητοποίηση στο Πεντάγωνο τη Δευτέρα 14/09 στις 18.00 που καλεί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ