Από το Νοέμβρη του ’73 στο Νοέμβρη του ’12

ΟΤΑΝ H ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΕΛΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ!

39 χρόνια έχουν περάσει από το Νοέμβρη του 1973 και μπορεί οι συνθήκες να άλλαξαν, όμως τη χούντα που υπήρχε τότε, τη ζούμε και σήμερα, ακόμα και αν γίνονται εκλογές και δεν υπάρχουν τανκς και στρατιωτικός νόμος .Από το 67 μέχρι και το 73 η νεολαία ζούσε μέσα στην αγανάκτηση και τη διαρκή τρομοκρατία. Ομως δε λύγισαν! Το Νοέμβρη του ΄73 η συσσωρευμένη οργή και η αγανάκτηση του ελληνικού λαού ξέσπασε και γκρέμισε και τη τρομοκρατία και την ίδια τη Χούντα. Ο αγώνας εκείνων των φοιτητών ήταν αγώνας που οργανώθηκε κόντρα στο ρεύμα της υποταγής, της αναμονής και της μοιρολατρίας που καλλιεργούνταν. Ήταν αγώνας δίκαιος που τον αγκάλιασε η πλειοψηφία του λαού μας.

Το Πολυτεχνείο φέτος δεν πρέπει να είναι μόνο φόρος τιμής στους αγωνιστές-φοιτητές του ’73 ή μνημόσυνο. Πρέπει να σημάνει τον ξεσηκωμό της νεολαίας, για την ανατροπή των καταπιεστών της. Να έχει ανατρεπτικό, αντικυβερνητικό, αντιΕΕ, αντιφασιστικό και αντιιμπεριαλιστικό στίγμα. Το σύγχρονο μήνυμα της 17ης Νοεμβρίου, το κρατάμε ζωντανό σήμερα με τις επιλογές μας, με τους αγώνες μας! Οργανώνουμε τη δική μας αντίσταση! Το σύγχρονο «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι

Ψωμί: γιατί είναι σήμερα που ένας ολόκληρος λαός καταδικάζεται σε εξαθλίωση με ανεργία, μισθούς ,συντάξεις και συνθήκες δουλειάς που του στερούν την αξιοπρέπεια, αδυνατώντας να καλύψει στοιχειώδεις καθημερινές του ανάγκες. Γιατί παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, γιατί εκατοντάδες συμπολίτες μας ζουν στους δρόμους.Μαζί με αυτά και το δικαίωμα στην ζωή αφού από τους περισσότερους στερείται το δικαίωμα στην περίθαλψη και την ασφάλιση, την ίδια στιγμή που αποφασίζουν για ένα μέλλον υποταγής και φτώχειας για την δική μας γενιά.

Παιδεία: Με τις «ευλογίες» του νέου υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία ξεκίνησαν φέτος άδεια από βιβλία, από καθηγητές και απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά γεμάτα από περισσότερους μαθητές λόγω των συγχωνεύσεων. Με τα μέτρα Συγκυβέρνησης και Τρόικας, η επίθεση στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, τη δημοκρατία στα σχολεία και τις ίσες ευκαιρίες γίνεται όλο και πιο έντονη. Στα σχολεία-«μαθητοδικεία», που προσφέρουν μόνο στείρες πληροφορίες και κατευθυνόμενη γνώση με βάση τις απαιτήσεις της αγοράς και βάζουν το μαθητή που δεν την αποδέχεται στο «εκτελεστικό απόσπασμα», ο εκφοβισμός όποιου δεν υποταχθεί είναι πλέον εγκεκριμένος και με νόμο. Η χούντα τους είναι και πάλι εδώ!

Ελευθερία:Ενάντια στη σύγχρονη «χούντα» που απαγορεύει τις διαδηλώσεις (Βλ. επίσκεψη Μέρκελ), που χρησιμοποιεί κρατικούς (και μη) μηχανισμούς βίαιης καταστολής, που πραγματοποιεί «προληπτικές» συλλήψεις και προσαγωγές αγωνιστών, που ποινικοποιεί τους αγώνες. Όταν η ελεύθερη έκφραση και συζήτηση απουσιάζουν από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ως τους χώρους εργασίας, όταν κάμερες παρακολουθούν και ελέγχουν παντού κάθε κίνηση, όταν, πόση ελευθερία έχουμε; Όταν τα νέα μέτρα ακυρώνουν δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες χρόνων και τα ΜΜΕ πνίγουν κάθε αντίθετη φωνή και προπαγανδίζουν μόνο ό, τι συμφέρει το κατεστημένο, πόση ελευθερία έχουμε;

«Κάτω οι ΗΠΑ»→ «Κάτω η ΕΕ» : Όπως τότε, έτσι και τώρα ένας εξωτερικός, ιμπεριαλιστικός μηχανισμός επεμβαίνει στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας. Σήμερα η ΕΕ (από κοινού με τις ντόπιες κυβερνήσεις και το ΔΝΤ) έχει κηρύξει έναν ανελέητο οικονομικό πόλεμο, και με τον εκβιασμό της χρεωκοπίας, αποφασίζει για τη ζωή μας και τις τύχες μας, τσακίζει το παρόν και το μέλλον μας.

Ως μαθητές, αλλά και μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους γονείς μας, πρέπει να αγωνιστούμε συλλογικά για να ανατρέψουμε αυτή τη σύγχρονη χούντα. Για να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία, όπου ο κοινωνικός πλούτος θα ανήκει σε όλο το λαό και όλοι θα έχουν πρόσβαση στην εργασία, σε καλύτερους μισθούς, σε ολοκληρωμένη μόρφωση και πραγματική ελευθερία.

Οι αγώνες τους να μας εμπνεύσουν. Για τις σημερινές νίκες της νεολαίας!

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!