Δίκη ΧΑ: η θεωρία των δύο άκρων και η αντικομμουνιστική υστερία επιστρατεύονται για να ξεπλύνουν τα εγκλήματα της ναζιστικής οργάνωσης!

Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί το πεδίο μιας σημαντικής αναμέτρησης. Η μέχρι τώρα εξέλιξη της διαδικασίας δείχνει εξάλλου πως πρόκειται για γεγονός υψίστης πολιτικής σημασίας, το οποίο θα επιδράσει το μέλλον του φασιστικού φαινομένου στην Ελλάδα.

Η υπεράσπιση των χρυσαυγιτών προσπαθεί να πετύχει με κάθε τρόπο τη φίμωση της Πολιτικής Αγωγής και την απόκρυψη της αλήθειας. Στην προσπάθεια τους αυτή επιστράτευσαν ακόμη μία φορά τη θεωρία των δύο άκρων. Την περασμένη Τετάρτη, οι ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Κουκούτση, κ. Γιώργου Μιχαλόλια στον μάρτυρα – αστυνομικό κ. Χρήστο Δεληγιάννη προκάλεσαν πανδαιμόνιο στην αίθουσα, αφού εστίαζαν στο να καταγγείλουν ως επικίνδυνη τη δράση του εργατικού κινήματος, αλλά και οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς. Η πρόεδρος, κρατώντας ίσες αποστάσεις διέκοψε τη διαδικασία, αγανακτισμένη με τις “πολιτικές αντιπαραθέσεις” Πολιτικής Αγωγής και υπεράσπισης. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά στο ΠΑΜΕ, αλλά και στη Ζωή Κωσταντοπούλου.

Η αντικομουνιστική υστερία δεν σταμάτησε όμως εδώ. Αναφορά έγινε και στη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, παραπέμποντας σε προκήρυξή της, ενώ ο μάρτυρας κατηγορίας καλούνταν να απαντήσει στον αντίποδα: «Έχετε ακούσει μέλη της Χρυσής Αυγής να καλούν σε επανάσταση τον κόσμο;»,

Γίνεται φανερό πως η υπεράσπιση επαναφέρει την υποκριτική θεωρία των ‘’δύο άκρων’’ που αθωώνει το φασισμό έχοντας μάλιστα την ανοχή της έδρας και του δικαστικού συστήματος. Στην ουσία, με τον τρόπο αυτό, σιγοντάρουν την υποτίμηση των αποτρόπαιων πράξεων της ναζιστικής οργάνωσης, προτάσσοντας τη φασιστική ιδεολογία ως αντίβαρο στην εργατική και κομμουνιστική προοπτική.

Το να μιλά κανείς για δύο άκρα μεταξύ κομμουνισμού και φασισμού, επιχειρώντας έμμεσα μια εξομοίωση, είναι όσο είναι λογικό να ανακατώνεις φως και σκοτάδι για να βγάλεις μια ακαθόριστη ομίχλη.

Ως νΚΑ ουδέποτε κρύψαμε τις απόψεις μας και τις προθέσεις μας. Φιλοδοξούμε να πρωτοστατούμε στους αγώνες, σε όλα τα μέτωπα και στην κοινωνία συνολικά, για την ανάπτυξη και οργάνωση του μόνιμου συνολικού επαναστατικού αγώνα.

Κόντρα στις θεωρίες για το τέλος των μεγάλων αφηγήσεων, εμείς παλεύουμε με κάθε τρόπο για την απελευθερωτική κομμουνιστική προοπτική και το δημοκρατικό δικαίωμα της κοινωνικής πλειονότητας για επαναστατική πραγμάτωση της.

Για μας ο κομμουνισμός είναι η νιότη, 
η λευτεριά και η ομορφιά του κόσμου!

Καλούμε τη νεολαία ανοιχτά στον επαναστατικό δρόμο, στην αποφασιστική πάλη για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι σκοποί μας μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα με την ανατροπή όλου του βάρβαρου σημερινού κοινωνικού καθεστώτος και έχουμε την τιμή να δίνουμε την κάθε μάχη με τα πρόσωπά μας ανοιχτά στο φως της ημέρας.

Αντίθετα, αυτοί που εκπροσωπούν το σκοτάδι του φασισμού, δρουν και κινούνται υπόγεια, μαχαιρώνουν αγωνιστές και καλλιτέχνες και βασανίζουν μετανάστες εργάτες μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, εξυπηρετώντας την κάθε στιγμή της δράσης τους τη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Με θρασυδειλία και προτάσσοντας τον πιο αναιδή τρόπο εξαγοράς συνειδήσεων διαλέγουν το δρόμο του θανάτου, της υποταγής και των πιο φρικαλέων στιγμών της Ιστορίας.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε κινηματικά, πολιτικά και ιδεολογικά το φασισμό μαζί με την πολιτική, το κράτος και το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα που τον θρέφει και τον θεριεύει!