Για τα αισχρά ψέματα της ΠΑΣΠ-ΤΕΙ Πάτρας σε σχέση με τις εκλογές

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ…

Για τα αισχρά ψέματα της ΠΑΣΠ-ΤΕΙ Πάτρας σε σχέση με τις εκλογές

Σε μια περίοδο που οι φοιτητές μάχονται 2 και πλέον μήνες ενάντια στο κλείσιμο των σχολών τους, εναντία στο σύνολο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και γενικότερα της αντιλαϊκής πολιτικής, η ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ της Πάτρας έχει οδηγηθεί σε ρεσιτάλ χυδαίου αποπροσανατολισμού και διαστρέβλωσης της ιδίας της πραγματικότητας, για να δικαιολογήσει τον ανοιχτά αντιδραστικό της ρόλο.
Δεν φτάνει που με κάθε τρόπο, όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθεί να σαμποτάρει την μαχητική διεκδίκηση των φοιτητών προσπαθώντας να σταματήσει με έμμεσο τρόπο τις κινητοποιήσεις, τώρα έρχεται να το κάνει και με τον πλέον άμεσο φέρνοντας μπράβους μέσα στο ΤΕΙ με στόχο να χτυπήσει τους αγωνιστές φοιτητές. Οι κατηγορίες της ΠΑΣΠ περί προσπάθειας τρομοκράτησης και φίμωσης της, μάλλον θα θυμίζουν στους τραυματίες φοιτητές από τα χτυπήματα των μπράβων την λαϊκή ρήση «και κερατάς και δαρμένος»…
Σήμερα, 16/04 ημέρα πραγματοποίησης των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων ΣΤΕ,ΣΔΟ,ΣΕΥΠ πριν τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν για ακόμα μια φορά ενιαία σε όλους τους συλλόγους, η ΠΑΣΠ σαν άλλη χούντα μέσα το ΤΕΙ, προσπάθησε να τα σαμποτάρει πατώντας πάνω στην αυτοδυναμία της σε 2 συλλόγους καθώς δεν έφερε τα πρακτικά και τις σφραγίδες και έβγαλε ανακοίνωση που καλεί σε αναβολή των εκλογών. Σαν να λέει η ΠΑΣΠ στους φοιτητές «εκλογές θα κάνετε όταν το επιτρέψω εγώ»…
Η τακτική αυτή, πέρα από την προσπάθεια της ΠΑΣΠ να «αποφύγει» την αναμενόμενη απόρριψη του πολιτικού της σχεδίου από τους σπουδαστές, φανερώνει και έναν βαθύτερο στόχο. Την προσπάθεια διάσπασης των συλλόγων και των συλλογικών τους οργάνων, ενόψει μάλιστα και του νέου γύρου αντιπαράθεσης με το υπουργείο και την κυβέρνηση για το Σχέδιο “Αθηνά”. Για ακόμη μια φορά η ΠΑΣΠ δείχνει ποιός είναι ο ρόλος της μέσα στο ίδρυμα, πιστή στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής χέρι-χέρι με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ (Καπλάνης) και στην διασφάλιση ότι η ομαλότητα θα συνεχίσει να υπάρχει, κανένας σύλλογος δεν θα αντιστέκεται, κανένας δεν θα διαμαρτύρεται. Όλα αυτά μέσω της τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων που γενικευμένα επιλέγουν.
Όσο για την ανακοίνωση της ΠΑΣΠ περί τρομοκράτησης των μελών της από τα μέλη του σχήματος της ΕΑΑΚ και περί αποκλεισμού της από τις φοιτητικές εκλογές, πέρα από το γεγονός ότι αυτές τις μυθοπλασίες μπορεί να τις καταρρίψει ο οποιοσδήποτε βρισκόταν εκείνη την ώρα στα ΤΕΙ όπως και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις που κατέθεσαν κανονικά ψηφοδέλτια, εμείς κυρίαρχα καλούμε μαζικά όλους τους σπουδαστές να συμμετέχουν στις εκλογές ώστε να αποτυπωθεί ακόμα και εκεί η καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ, αλλά και των εκφραστών τους στις σχολές . Τέλος καλούμε και την ίδια την ΠΑΣΠ να αφήσει τους Γκεμπελισμούς και να πάρει μέρος στις φοιτητικές εκλογές του ΤΕΙ Πάτρας, για να φανεί και με τον ποιό ξεκάθαρο τρόπο η καταδίκη, τόσο της πολιτικής που εκφράζει, όσο και των έργων της απο την πλευρά των σπουδαστών.ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΔΕ ΜΑΣ ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Ε.Α.Α.Κ. Πάτρας σε ΑΕΙ-ΤΕΙ