Για την καταστολή των διαδηλώσεων της 6ης Δεκέμβρη | ΝΑΡ – νΚΑ Πάτρας

Για την καταστολή των διαδηλώσεων της 6ης Δεκέμβρη | ΝΑΡ – νΚΑ Πάτρας

Ανακοίνωση ΝΑΡ – νΚΑ Πάτρας

Για την καταστολή των διαδηλώσεων της 6ης Δεκέμβρη

Η νΚΑ και το ΝΑΡ χαιρετίζουν το πλήθος εργαζομένων και νεολαίας που δεν τρομοκρατήθηκαν από την άγρια καταστολή και το κλίμα φοβου που επιβάλλει η κυβέρνηση. Η μαζικότητα των συγκεντρώσεων και των πορειών στη μνήμη του Αλέξη αλλά και ευρύτερα η δυναμική επανεμφάνιση του κινήματος νεολαίας το τελευταίο διάστημα, στέλνουν μήνυμα ανυπακοής και ελπίδας.

Καταγγέλλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την ωμή κρατικής καταστολή των διαδηλώσεων πανελλαδικά. Ειδικότερα καταγγελουμε τα προκλητικά γεγονότα που ακολούθησαν μετά την απογευματινή διαδήλωση στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν απροκάλυπτα στον κόσμο της πορείας μετά το τέλος της διαδήλωσης και επιδόθηκαν σε ένα ανεξέλεγκτο ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους του κέντρου με αποτέλεσμα των ξυλοδαρμό δεκάδων διαδηλωτών αλλά και εφτά αναιτιες συλλήψεις. Ακόμη, πέρα από τα ανοιγμένα κεφάλια και τα χημικά ιδιαίτερα προκλητική ήταν η στάση της αστυνομίας σε σχέση με την αντιμετώπιση όσων οδηγήθηκαν στην ΓΑΔ Αχαϊας. Πέρα από την συνηθισμένη πλέον τακτική φορτωματος ενοχοποιητικων στοιχείων σε μια σειρά από τους συλληφθέντες, έγιναν καταγγελίες για πολύωρη κράτηση χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με δικηγόρους, για πολύωρη άρνηση μεταφοράς των τραυματιών σε νοσοκομείο, για εξαναγκασμό ανηλίκων να υπογράψουν το κατηγορητήριο τους χωρίς την παρουσία γονέων και δικηγόρων. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν η άδικη σύλληψη εφτά διαδηλωτών, οι τέσσερις από τους οποίους αντιμετωπίζουν ανυπόστατες κατηγορίες κακουργηματικου χαρακτήρα.

Προφανώς όλα τα παραπάνω δεν μας προκαλούν καμιά εντύπωση. Δεν είναι μόνο η απροκάλυπτη επιδίωξη της κυβέρνησης να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη, αλλά πολύ περισσότερο η επιδίωξη τους να “τελειώνουν” με το κίνημα τώρα που αυτό αρχίζει και επανέρχεται. Είναι σε τελική ανάλυση ο σύγχρονος ολοκληρωτικός καπιταλισμός και η αντιδραστική εκστρατεία του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς, μιας εκστρατείας που επιβάλλεται από όλες τις κυβερνήσεις και το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος. Μόνο σαν ειρωνεία θα μπορούσαμε να δούμε επομένως τις βαρυγδουπες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα αφού δυστυχώς για αυτούς το κίνημα δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Μπορεί η κυβέρνηση να κλιμακώνει την καταστολή σε αυτή την φάση για να “προλάβει” το κίνημα και την ανασυγκρότηση του αλλά τα ίδια και χειρότερα πολλές φορές ζήσαμε από τα αριστερά ΜΑΤ του Τσίπρα.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ καλούν σε μαζικό ξεσηκωμό για να ανατραπεί στην πράξη και στον δρόμο η τρομοκρατία, για να ανοίξει συνολικά άλλος δρόμος για τον λαό και τη νεολαία.

Κάτω η κρατική καταστολή και βία.
Κάτω συνολικά η πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-κυβερνησεων.
Άμεση αθώωση και απελευθέρωση των συλληφθέντων

Όλοι στην πορεία την Δευτέρα 9/12 στις 18:00 από το Παράρτημα.