Για την κινητοποίηση 27/02 στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον Άλιμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την κινητοποίηση 27/02 στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον Άλιμο

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/2 στα κεντρικά της διοίκησης του ΟΑΕΔ από συλλογικότητες εργαζομένων στα κοινωφελή, συλλογικότητες ανέργων και σωματεία. Αιχμή των αιτημάτων ήταν η πλήρης αναγνώριση εργασιακών δικαιωμάτων στους “ωφελούμενους”, συμπεριλαμβανομένων αδειών, αργιών, επιδομάτων καθώς και η απόσυρση της εγκυκλίου περί διαγραφής από τους καταλόγους του ΟΑΕΔ για όσους δεν δέχονται την θέση στα 5μηνα. Αντιπροσωπεία των συλλογικοτήτων συναντήθηκε με την διοίκησης του ΟΑΕΔ, η οποία πετούσε το μπαλάκι των ευθυνών στους άλλους φορείς (Δήμους, Περιφέριες κλπ).

Παρά τις όποιες δεσμεύσεις της διοίκησης αναγνωρίζουμε ότι η μάχη θα κερδηθεί μόνο με διαρκείς οργανωμένους αγώνες από τα κάτω. Με την οργάνωση σε κάθε δήμο, σε κάθε υπηρεσία των 5μηνων, των “ωφελούμενων”, των voucher, των ανέργων, όσων μπαίνουν σ’ αυτό το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο. Απαιτείται η συγκρότηση μιας πλατιάς πρωτοβουλίας που θα συνενώνει όλα αυτά τα κομμάτια σε μια μάχιμη κατεύθυνση διαρκούς σύγκρουσης με κάθε μορφή σύγχρονης επισφάλειας-“δουλείας” και κάθε εργοδότη-”δουλέμπορο” -ΟΑΕΔ, Δήμοι, επιχειρήσεις, ΕΕ, Κράτος-.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση κινείται η πρωτοβουλία ενάντια στις νέες εργασιακές σχέσεις. Καλούμε κάθε ωφελούμενο, 5μηνο, voucher-α, άνεργο, κάθε συλλογικότητα, κάθε έναν που θέλει να παλέψει ενάντια στο εργασιακό σκλαβοπάζαρο στην πρώτη συνέλευση της πρωτοβουλίας την Παρασκευή 14/3 στις 18:00 στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών,ερμου & φωκιωνος 11 4ος οροφος