Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες και τις καταλήψεις στέγης! Όλοι/ες στην πορεία αλληλεγγύης στα Προπύλαια, Δευτέρα 29/08 στις 6μμ.

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση απέναντι στην κατάληψη στέγης προσφύγων, στην οδό Νοταρά την περασμένη Τετάρτη. Πρόκειται για μία στοχευμένη μαφιόζικη κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κτίριο και να κινδυνέψουν όσοι έμεναν εντός. Η εγκληματική αυτή ενέργεια δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται ως επιστέγασμα της γενικότερης ρατσιστικής, ξενοφοβικής επίθεσης, του κοινωνικού πολέμου απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες, φτωχούς και καταπιεσμένους. Αποτελεί συνέχεια των αντιπροσφυγικών κυβερνητικών επιλογών, της υπεράσπισης της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, των μαζικών επιστροφών και επαναπροωθήσεων, της απομόνωσης των προσφύγων σε άθλια στρατόπεδα, και της διαπίστευσης της αλληλεγγύης μόνο για τους «επαγγελματίες» των ΜΚΟ και των διεθνών οργανισμών. Η πρόσφατη εισβολή της αστυνομίας και οι συλλήψεις αγωνιστών και αλληλέγγυων στην κατάληψη του Ορφανοτροφείου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η βίαιη «εκκαθάριση» του λιμανιού του Πειραιά, δείχνουν ότι εδώ και καιρό κάθε παράδειγμα αντίστασης, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης των προσφύγων βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, όλου του πολιτικού κατεστημένου, αλλά και των φασιστών.

Η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, η απαίτηση για ελεύθερη διέλευση και η αρμονική συνύπαρξη ντόπιων και μεταναστών που εκφράστηκε μαζικά όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελεί για μας κομμάτι της πάλης για μια καλύτερη, αξιοπρεπή ζωή, με δικαιώματα και ελευθερίες. Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα οφείλει να περιφρουρήσει και να ενισχύσει τις αυτοοργανωμένες δομές και να παλέψει με κάθε μέσο ενάντια στην ποινικοποίηση και καταστολή της αλληλεγγύης, ενάντια στον εγκλεισμό και την απομόνωση των προσφύγων.

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση επιδιώκουμε να δυναμώσουμε τις δράσεις μας σε αυτήν την κατεύθυνση και να συμβάλουμε με κάθε τρόπο ώστε να ενισχυθεί η κοινή πάλη ντόπιων και προσφύγων ενάντια στους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τα αυταρχικά καθεστώτα και τις φασιστικές συμμορίες, την εκμετάλλευση και τις βάρβαρες πολιτικές κεφαλαίου-Ε.Ε.-κυβερνήσεων!

Καλούμε όλους και όλες να δώσουν δυναμικό παρών στην πορεία αλληλεγγύης τη Δευτέρα 29.08 στις 6μ.μ στα Προπύλαια.