Κάλεσμα αγώνα νΚΑ: Είμαστε χιλιάδες και θα γίνουμε περισσότεροι! Να γίνουμε η άμμος στα γρανάζια τους!

Κάλεσμα αγώνα νΚΑ: Είμαστε χιλιάδες και θα γίνουμε περισσότεροι! Να γίνουμε η άμμος στα γρανάζια τους!

Αύριο, Τετάρτη 10/2/2021 το κατάπτυστο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε νύχτα και επιδιώκει να κλείσει τα φώτα στα όνειρα χιλιάδων νέων που θέλουν να σπουδάσουν, να μορφωθούν και να εργαστούν στο αντικείμενο τους με αξιοπρέπεια, την ώρα που ο λαός και η νεολαία βιώνουν μια άκρως δυσμενή καθημερινότητα λόγω της πανδημίας και της διαχείρισής της από την κυβέρνηση.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε η παιδεία να γίνει ο σπασμένος κρίκος της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Μέσα σε ακόμη μια βδομάδα γενικών συνελεύσεων,  κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων, καλούμε τη νεολαία να δυναμώσει το πανεκπαιδευτικό κίνημα, από άκρη σ’ άκρη της χώρας, δίνοντας ξεκάθαρο στίγμα ανυπακοής & ανατροπής των κυβερνητικών πολιτικών.  Τολμούν να μιλάνε για μειοψηφίες, η υπουργός και η κυβέρνηση, όταν από την αρχή της χρονιάς εκατοντάδες σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη απαιτώντας ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον (15 μαθητές ανά τάξη) και εκείνοι απλά τα ξανανοίγουν όπως τα άνοιξαν. Όταν μεθόδευσαν ηλεκτρονικές εκλογές στα εκπαιδευτικά σωματεία και η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 5%. Όταν σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα, δεκάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι και συνδικαλιστικά όργανα εργαζομένων στα ιδρύματα, κείμενα υπογραφών με χιλιάδες, τάσσονται ενάντια στην πολιτική τους. Τολμάν να μιλάν για μειοψηφίες αυτοί που εκπροσωπούν το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του!

Γνωρίζουμε καλά πως δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε πλάι μας ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που βιώνει και πληρώνει τα σπασμένα της πανδημίας τόσο σε οικονομικό όσο και σε υγειονομικό επίπεδο. Είμαστε νέοι και νέες που εμπνεόμαστε και διαδηλώνουμε πλάι-πλάι με πολλές γενιές αγώνα, που με τη σειρά τους μας έδωσαν τη δυνατότητα να σπουδάζουμε δίχως να πληρώνουμε, να σκεφτόμαστε και να αμφισβητούμε, να μην κάνουμε βήμα πίσω στους αγώνες μας, τη γενιά του ’06-’07, τη γενιά του 2008-9 που μας δίδαξαν ότι την τελευταία λέξη τη λέει πάντα το μάχομενο οργανωμένο κίνημα, τη γενιά του 2011-12 που δήλωνε ότι η νεολαία δεν θα ζήσει στην ανεργία και την επισφάλεια, τη γενιά του 2015, των 400€ που βροντοφώναξε ότι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου δεν είναι μονόδρομος. Έχουμε πλάι μας τους μεγαλειώδεις αγώνες στην Ιταλία και την Αλβανία για την υπεράσπιση της δημόσιας & δωρεάν παιδείας, τους αγώνες των Τούρκων φοιτητών/τριών ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια και την αυταρχική πολιτική Ερντογάν, που μας γεμίζουν συγκίνηση με τα μηνύματά τους, την τόλμη που δείχνουν απέναντι στην κρατική καταστολή.

Είμαστε χιλιάδες και θα γίνουμε περισσότεροι/ες!

Δεν σταματάμε τις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις ενάντια στο αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και το σύνολο των αντι-εκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων που φέρνουν ΕΕ-κυβερνήσεις. Να γίνουμε άμμος στα γρανάζια των κυβερνητικών πολιτικών, όχι μόνο για την παιδεία, αλλά και για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας που βιώνουμε σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας πλέον. Γνωρίζουμε καλά, ότι η πραγματική αντιπολίτευση γίνεται στους ανυποχώρητους αγώνες μας και όχι στις ψηφοφορίες και τις μεγαλοστομίες των βουλευτών. Όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως έβαλαν το λιθαράκι τους στη διάλυση της δημόσιας & δωρεάν παιδείας, με αυτό το νομοσχέδιο να είναι μια σκληρή συνέχεια των πολιτικών των τελευταίων ετών. Παλεύουμε για την ενότητα όλου  του κόσμου της εκπαίδευσης (μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονιών) και με την εργαζόμενη πλειοψηφία,  για να μην περάσει και να μην εφαρμοστεί ποτέ ο Νόμος αυτοί και οι άλλες αντιδραστικές ρυθμίσεις και νόμοι της ΝΔ. Προωθούμε την ανατρεπτική  κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος και της αριστεράς απέναντι στην κυβέρνηση και την αστική πολιτική στην εκπαίδευση, την υγεία και τις σαρωτικές αλλαγές που προωθούνται. Για να ξανανοίξει η εκπαίδευση με όλα τα υγειονομικά μέτρα, για να δοθούν λεφτά για την παιδεία και όχι για τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τα κανάλια, για να μην γίνει η παιδεία ένα ακριβό εμπόρευμα για λίγους. Κοινή δράση που χτίζεται πάνω στο αναγκαίο περιεχόμενο και μορφές, που δεν θα «κρύψει» τις εγκληματικές ευθύνες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων για όλα αυτά που ζει η νεολαία στο σήμερα.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 10/2

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

9/2/2021