«Καλή και αγωνιστική θητεία με το κεφάλι ψηλά!»-Ειρήνη στους λαούς, πόλεμο σε κυβέρνηση-φασίστες-ΝΑΤΟ

«Καλή και αγωνιστική θητεία με το κεφάλι ψηλά!»-Ειρήνη στους λαούς, πόλεμο σε κυβέρνηση-φασίστες-ΝΑΤΟ

Ο εθνικισμός επανέρχεται στο προσκήνιο σε Ελλάδα και σε Τουρκία. Οι αστικές τάξεις ταΐζουν τους λαούς μίσος και ψέματα για να μοιράσουν την λεία τους στις πλάτες τους. Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις Ελλάδας-Τουρκίας έχουν μοιράσει τα πλούτη και τσακώνεται στο ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Η πολεμική προετοιμασία προχωρά, οι εξοπλισμοί δρομολογούνται και η αντιπαράθεση εξαπλώνεται ταχύτατα πέρα από το Αιγαίο και την Κύπρο στον Έβρο (με την πρόσφατη σύλληψη 2 στελεχών του ΕΣ) με φόντο τα πετρέλαια και τις πολυεθνικές της ενέργειας. Είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη όπου ο πόλεμος εμφανίζεται πια ως πιθανή και αποδεκτή εκδοχή του άμεσου μέλλοντος. Την ίδια ώρα που ξανά η ελληνική ολιγαρχία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η μνημονιακή αντιπολίτευση «ξεπλένουν» ΝΑΤΟ και ΕΕ, εμφανίζοντάς τους (ψευδώς και αντιστόρητα) ως σωτήρες των εθνικών (δηλαδή των δικών τους) συμφερόντων. Οι λαοί όμως ξέρουν πολύ καλά πως όλα αυτά πηγαίνουν χέρι-χέρι με την προσφυγιά, τον πόνο, την εξαθλίωση!

Προσπαθούν πάνω στα συντρίμμια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, πάνω στην εχθρότητα για τον άλλον, για τον ξένο να οικοδομήσουν μια νέα «σάπια» εθνική ενότητα. «Σάπια» γιατί στην ενότητα αυτή δεν χωρά η εργατική διεκδίκηση, η προοπτική μια άλλης κοινωνίας, η ανατροπή της βαρβαρότητας αλλά οι εθνικιστές και οι σκινχέντ, οι νοσταλγοί των Ναζί, όπως οι νεοναζί της Combat 18 και οι Ανεξάρτητοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές, σε στενές σχέσεις με τη «νεοναζί μαμά» Χρυσή Αυγή και όλο το φάσμα της ακροδεξιάς και της δεξιάς…

Πόλεμος, εθνικισμός, φασισμός, ρατσισμός, φτώχεια χέρι χέρι με την ανασυγκρότηση του καπιταλισμού. Τι βρίσκεται πίσω από αυτή την πολεμική έκρηξη; Σίγουρα όχι η «προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων» και η «εθνική ακεραιότητα και κυριαρχία». Βρίσκεται η σοβούσα καπιταλιστική κρίση, η έκρηξη των ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής και φυσικά ο επιχειρηματικός γαλαξίας που κερδίζει οικονομικά από τον πόλεμο!

Σε αυτό το τοπίο από τη Δευτέρα 13/03/2018, οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι της Σειράς Μάρτιου ήδη περνούν τις πύλες των Κέντρων Κατάταξης!

Δεν ψαρώνουμε… Να ηττηθεί η πολεμική προετοιμασία και απειλή εντός και εκτός των στρατοπέδων. Πόλεμο στον πόλεμο τους!

Σε όλες αυτές τις σαχλαμάρες περί «ψάρακα», «εκεί που αρχίζει ο Στρατός-σταματά η λογική», «θα πήξεις», «θα γίνεις άνδρας», «εδώ είναι Στρατός δεν υπάρχουν δικαιώματα», «μόνο το βύσμα θα σε σώσει κλπ. κλπ. κλπ. Το πιο χρήσιμο “όπλο” και μέσα (όπως ασφαλώς και έξω) στο στρατόπεδο είναι η συλλογική διεκδίκηση. Συλλογικά όλοι οι φαντάροι να διεκδικούν ό,τι απαιτείται για την καθημερινότητά τους. Μέσα στο στρατό έχεις δικαιώματα και πρέπει συλλογικά να τα διεκδικήσεις! Οπλίσου με θάρρος, αλληλεγγύη, συντροφικότητα και συναδελφικότητα. Ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή και όπλο στην προσπάθεια αυτή είναι η μαχητική δράση του δικτύου ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος! Βγαίνουμε παραπονούμενοι για ό,τι μας αφορά και μας ενοχλεί, στέλνουμε καταγγελίες, δημοσιοποιούμε!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση