Να αθωωθεί ο Ν. Αργυρίου και το Δίκτυο Σπάρτακος – καμιά ποινικοποίηση του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό!

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την καταδίκη του Νίκου Αργυρίου, μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, σε εξοντωτική ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή, μετά από μήνυση του τότε διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών και σήμερα απόστρατου αξιωματικού.

Πρόκειται για μια εξοντωτική τρομοκρατική ποινή, η οποία ήταν στην ουσία προαποφασισμένη και στηριγμένη αποκλειστικά στο χαφιεδισμό της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και σε στοιχεία που έχουν να κάνουν μόνο με την κατασκευή ενόχων σχετικά με το ποιος ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδας της Επιτροπής κι αυτό γιατί προ επταετίας είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα επιστολή φαντάρου που κατήγγειλε καψόνια σε στρατόπεδο.Η παραπάνω ποινή, σε αντίθεση με τα αντιπολεμικά αισθήματα εργαζόμενων και νεολαίας και σε παραβίαση δεκάδων διατάξεων περί δικαιωμάτων και δίκαιης δίκης, επιβλήθηκε στο μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επειδή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε, προ επταετίας, δημοσιευτεί επιστολή φαντάρου που κατήγγειλε καψόνια σε στρατόπεδο.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στη δίκη κάθε άλλο παρά το νόμο υπερασπιζόταν και θύμιζε άλλες εποχές. Με παράνομη άρση απορρήτου, παρακολούθηση του τηλεφώνου του προσωρινού κατόχου, με άρνηση να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης αλλά και με μία δικαστική έδρα να απαντά αντί του μηνυτή, το κλίμα της δίκης ήταν φανερό πως ήταν προδιαγεγραμμένο να καταδικαστεί ο Νίκος Αργυρίου.

Τον καταδίκασε βέβαια για κάτι που σε όλη την κοινωνία είναι πασίγνωστο. Επειδή η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Σπάρτακος κατήγγειλαν ως όφειλαν τα καψόνια στον στρατό, τα οποία συνεχίζονται στις μέρες μας. Φαίνεται πως μόνο οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης δεν γνώριζαν τι συμβαίνει εντός των στρατοπέδων μιας και ολόκληρη η κοινωνία βοά για τις συνθήκες εκεί.

Τα καψόνια στον στρατό σίγουρα δεν εξαφανίστηκαν, όπως διατείνεται ο μηνυτής, όπως ούτε και οι αυτοκτονίες των φαντάρων. Οι συνθήκες διαβίωσης παραμένουν κάκιστες, ο αυταρχισμός είναι παρών, ενώ τα εθνικιστικά περιστατικά συνεχίζουν να υπάρχουν, θυμίζοντάς μας πόσο αναγκαία είναι η παρέμβαση ενός κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό που θα υπερασπίζεται το δικαίωμα του φαντάρου ως πολίτη με στολή.

Η καταδίκη αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, ειδικά στις σημερινές συνθήκες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να προωθεί την αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τη συμμαχία με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου. Η ίδια κυβέρνηση συνεχίζει τις ασκήσεις καταστολής πλήθους ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τον εχθρό-λαό, τον απεργό, τον άνεργο, των μετανάστη, φέρνει τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και διαφημίζει τις βάσεις του θανάτου (στη Σούδα κα αλλού). Είναι αυτή που στέλνει στρατό για να μετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την ίδια στιγμή εμπλέκει τις στρατιωτικές δυνάμεις άμεσα στο προσφυγικό, στελεχώνοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταπατώντας τα δικαιώματα και των φαντάρων και των προσφύγων. Επιθυμούν, η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση να εξυπηρετήσει την κυβέρνηση στον άτυπο πόλεμο κατά των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας και των προσφύγων.

Οι προσπάθειες για επικράτηση του φόβου και της υποταγής δε θα περάσουν! Μέσω του δικού τους φόβου αναδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι το έργο των αγωνιστών για τα δικαιώματα των στρατευμένων, για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου αντιπολεμικού διεθνιστικού αντιιμπεριαλιστικού – αντικαπιταλιστικού κινήματος για Ειρήνη, Ελευθερία και Φιλία για όλους τους λαούς της περιοχής.

Απαιτούμε την αθώωση του Νίκου Αργυρίου, ακύρωση της ποινής του κι απαλλαγή του από τις κατηγορίες.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων.

Καμιά ποινικοποίηση του κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό.

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 8, Αίθουσα 4.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση