Να αθωωθούν οι δύο αγωνιστές που κρίθηκαν ένοχοι για … αντιφασιστικό σύνθημα σε τοίχο!

Να αθωωθούν οι δύο αγωνιστές που κρίθηκαν ένοχοι για … αντιφασιστικό σύνθημα σε τοίχο!

Την Πέμπτη 26/2 δικάζονται στο Εφετείο οι δύο αγωνιστές Νεοσμυρνιώτες φοιτητές αγωνιστής Μ.Ζ. και Τ.Σ., που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα τον Απρίλιο του 2019 σε 4μηνη φυλάκιση με αναστολή, γιατί 6 (!) χρόνια πριν από τη δίκη συνελήφθησαν την ώρα που έγραφαν αντιφασιστικό σύνθημα ως μέλη της εργατικής λέσχης Νέας Σμύρνης, της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μόλις μια βδομάδα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από φασίστα της Χρυσής Αυγής. Για το ίδιο «αδίκημα» είχαν συλληφθεί μαζί τους, άλλοι δύο αγωνιστές, οι οποίοι είχαν δικαστεί ξεχωριστά -χωρίς κανένα προφανή λόγο-, ωστόσο είχαν αθωωθεί. Σε αυτήν όμως την περίπτωση, παρότι κι η εισαγγελέας πρότεινε να τους καταλογιστεί απλή φθορά και άρα να παραγραφεί το «αδίκημα», το δικαστήριο τους έκρινε πρωτόδικα ένοχους.

Η περιγραφή και μόνο της φύσης του «αδικήματος» για το οποίο καταδικάστηκαν οι δύο αγωνιστές κάνει ξεκάθαρο πως το κράτος εξαπολύει πόλεμο σε καθένα/καθεμιά που σηκώνει κεφάλι όχι μόνο απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ακόμη κι απέναντι στους φασίστες. Πρόκειται για μια άδικη και εκδικητική καταδίκη που μόνο στόχο έχει να τσακίσει το φρόνημα όσων αγωνίζονται. Δεν ξεχνάμε τον Τάσο Θεοφίλου που φυλακίστηκε χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο μόνο και μόνο για την πολιτική του ταυτότητα, ούτε την Ηριάννα που κρίθηκε ένοχη για τις κοινωνικές της συναναστροφές.

Λίγες μόνος μέρες μετά τη δίκη των δύο συντρόφων για τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ, αυτή η δίκη είναι μια ακόμη μάχη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της εποχής μας. Απαιτούμε και παλεύουμε για την άμεση αθώωση των δύο αγωνιστών.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Η αλληλεγγύη μας θα νικήσει!

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης