Να μαυρίσουμε την ΠΑΣΠ στις φοιτητικές εκλογές-Να μαυρίσουμε αυτούς που χτυπάνε αγωνιστές

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 17/04 και ενώ βρισκόμασταν μόλις 2 ώρες πρίν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, μέλη της ΠΑΣΠ επιτέθηκαν και χτύπησαν με βιαίο τρόπο μέλη του σχήματος της ΕΑΑΚ της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Μάλιστα 1 άτομο χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσκομείο για να του παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η παραπάνω κίνηση δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο την πολιτική αδυναμία της ΠΑΣΠ. Η ΠΑΣΠ πλέον αφήνει για τα καλά κάθε ψευτομανδύα δήθεν αγωνιστικότητας στο παρελθόν και περνάει σε ανοιχτή στήριξη και συμπόρευση με τον κομματικό της φορέα, το ΠΑΣΟΚ, και την κυβέρνηση! Η κίνηση να χτυπήσουν αγωνιστες φοιτητές, τους αναδεικνύει ως τα πιο πιστά τσιράκια της δολοφονικής κυβέρνησης και της πολιτικής της που ωθεί νέους στη φτώχεια, την ανασφάλεια και ενίοτε στην αυτοκτονία. Επιλέγουν να δώσουν εξετάσεις στην κυβέρνηση ζητώντας ουσιαστικά τη στήριξη της προκειμένου να μην διαλυθούν τελείως από το μίσος της νεολαίας απέναντί τους.

Η βίαιη επίθεση της ΠΑΣΠ έρχεται μετά τα γεγονότα στο ΤΕΙ της Πάτρας και αποδεικνύεται ότι σε όλες τις σχολές ακολουθάει την ίδια ακριβώς τακτική, αυτή της καταστολής κάθε αγωνιστικής φωνής και πρακτικής στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν μπορούμε πλέον να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις μελών της ΠΑΣΠ ως μεμονομένα γεγονότα. Μετά απο τις επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς συντρόφων και συναγωνιστών καλέσαμε την ΠΑΣΠ να τοποθετηθεί δημόσια και να πάρει αποστάσεις, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ. Την θεωρούμε υπεύθυνη για ότι έχει συμβεί ως ώρας. Η ΠΑΣΠ αναπαράγει αυτές τις πρακτικές γιατί είναι ο μόνος τρόπος που έχει για να επιβληθεί οργανωτικά στο ΠΚ και πανελλαδικά.

Εμείς σαν Ενωτική Πρωτοβουλία λέμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με μια πεθαμένη ΠΑΣΠ που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί όρθια. Την απάντηση στην επίθεση που εκαναν δεν θα την δώσει μόνο η ΕΠ αλλά ο ίδιος ο κόσμος με την στάση που θα κρατήσει στις φοιτητικες εκλογές, με την στάση που θα κρατήσει στις μάχες που έρχονται.

Η ΠΑΣΠ πρέπει να νιώσει την κατακραυγή μας για τις πλάτες που βάζουν στην καταστροφή της ζωής μας. Πρέπει σε κάθε πολιτική μάχη του φοιτητικού κινήματος να τιμωρείται μέχρι να καταλάβει ότι δεν έχει θέση στις σχολές μας. Στις φοιτητικές εκλογές που έρχονται πρέπει να τους στείλουμε ένα μεγάλο μήνυμα! Να μαυριστούν όπως δεν μαυρίστηκαν ποτέ στο παρελθόν!