Νίκη στον αγώνα των μαθητών!

Νίκη στον αγώνα των μαθητών!

  1. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της 01.10. Η συνέχιση των καταλήψεων σε εκατοντάδες σχολεία και τα μαζικά συλλαλητήρια ήταν μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, που θέλει να διαλύσει την δημόσια εκπαίδευση, να μετατρέψει τους μαθητές σε άβουλους και υποταγμένους  ακολουθητές των κυβερνήσεων, και τους εκπαιδευτικούς σε χωροφύλακες, απεργοσπάστες και παιδονόμους! Δεν θα περάσει! Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί! Τα σχολεία μπορούν να γίνουν ο σπασμένος κρίκος της επίθεσης του κεφαλαίου!

 

  1.   Η προσπάθεια της κυβέρνησης και των παπαγάλων της να συκοφαντήσουν το μαθητικό κίνημα, να το ταυτίσουν άλλοτε με τους “ψεκασμένους αρνητές της μάσκας”, άλλοτε με “υποκινούμενους” ή “χαβαλέδες” έχει ήδη πέσει στο κενό!! Τα αιτήματα των μαθητών έχουν νικήσει μέσα στο λαό γιατί είναι απόλυτα δίκαια και λογικά. Γιατί υπερασπίζονται την υγεία τους και την μόρφωσή τους. Γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι και για την υγεία και για την παιδεία, είναι απαραίτητο ένα δημόσιο σχολείο με 15 μαθητές ανά τάξη, αντί με 27 που το έκανε με νόμο η άθλια αυτή κυβέρνηση. ‘Ότι τα δισεκατομμύρια που δίνονται για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις στρατιωτικών, θα μπορούσαν να ενισχύσουν ουσιαστικά την υγεία και την παιδεία και να καλύψουν τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Ότι η επιμονή στην τράπεζα θεμάτων και στο εξεταστικό κάτεργο του  “νέου λυκείου” έχουν σαν μοναδικό στόχο να πετάξουν έξω από την εκπαίδευση και τις σπουδές τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, να βγει στην αγορά εργασίας μια “εργατική βάρδια” μισοειδικευμένη, ευέλικτη, φτηνή, έτοιμη για την μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Ότι η στράτευση στα 18 και η επέκταση της στρατιωτικής θητείαςεπιδιώκει μια φουρνιά φαντάρων με λιγότερες αντιστάσεις, έτοιμη να γίνει κρέας για τα κανόνια των νέων μεγάλων ιδεών για τα πετρέλαια και τις ΑΟΖ!

 

  1. Εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν χρέος να σταθούν δίπλα στους μαθητές! Γιατί έχουν δίκιο. Γιατί στις μικρές τους πλάτες, πήραν αυτή την στιγμή όχι μόνο την δική τους υγεία, αλλά και των γονιών τους που τους στοιβάζουν στους χώρους δουλειάς και σε άθλια ΜΜΜ χωρίς καμιά προστασία, και των παππούδων τους, που τους έχουν παραμελημένους στα γηροκομεία. Να σταθούν δίπλα τους σε ένα τοίχος απέναντι στη χυδαία απεργοσπαστική πολιτική των τηλεμαθημάτων απέναντι στις καταλήψεις που προωθεί κυβέρνηση και υπουργείο, στους εισαγγελείς και τα ΜΑΤ που τρομοκρατούν τους μαθητές, στις αντιδραστικές δυνάμεις μέσα στους γονείς που σε κάποιες περιπτώσεις πήγαν με την βία να “σπάσουν την κατάληψη”. Το μέτωπο μαθητών-εκπαιδευτικών-γονιών χτίζεται μέσα στο αγώνα! Και θα παραλύσει την επίθεση της κυβέρνησης και του κράτους! 

 

  1. Το μαθητικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα του! Οι μαθητές είναι ήδη νικητές. Συνεχίζουμε με καταλήψεις και την ερχόμενη βδομάδα και αξιοποιούμε το νέο μεγάλο σταθμό του μαθητικού και του λαϊκού κινήματος που είναι η κινητοποίηση στην απόφαση για την δίκη της ΧΑ στις 07.10. Γιατί είναι θέμα της νεολαίας και του λαού η καταδίκη της εγκληματικής συμμορίας των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Λουκμάν. Για να πάνε φυλακή τα τσιράκια των εφοπλιστών, οι κήρυκες του μίσους, του εθνικισμού και του ρατσισμού, οι τραμπούκοι και ορκισμένοι εχθροί κάθε αγώνα της νεολαίας, οι συμπαραστάτες των ΜΑΤ και οι τρόφιμοι των αστυνομικών τμημάτων!

 

  1.   Το μαθητικό κίνημα πρέπει να κάνει νέα βήματα στην δημοκρατική οργάνωση και την συγκρότησή του σε ανώτερο επίπεδο. Με συνελεύσεις στα σχολεία. Με εκλεγμένα 15μελή. Με πραγματικά, ενωτικά και ενιαία συντονιστικά , που θα λογοδοτούν στις συνελεύσεις και θα ελέγχονται από αυτές. Χωρίς περιχαρακώσεις και αλυσίδες στις πορείες μεταξύ των μαθητών. Με σεβασμό στις αποφάσεις και τα όργανα των μαθητών.  Χωρίς καπελώματα και αποκρουστικούς οργανωτικούς διαγκωνισμούς για την “πρώτη αλυσίδα”, όπως κάνουν ορισμένες δυνάμεις και στην τελευταία και σε άλλες πορείες, υπονομεύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, ενότητας και αλληλεγγύης.

 

  1. Οι αγώνες της νεολαίας θα νικήσουν…Έχουμε “πίσω μας” το 90-91 και την συντριβή του άλλου Μητσοτάκη, τα εξεταστικά το 97 και τον Γεράσιμο που αναγκάστηκε…να «κάτσει καλά», το νικηφόρο φοιτητικό κίνημα του 06-07 αλλά και όλη την μεγάλη ιστορία του νεολαιίστικου κινήματος. Η νεολαία έχει τσαμπουκά και δεν θα υποχωρήσει στους εκβιασμούς της Κεραμέως, που πολύ καλά θα κάνει να μελετήσει την ιστορία των προκατόχων της…. Κυρίως όμως όπως λένε τα ίδια τα πλακάτ των μαθητών έχουμε μπροστά μας ένα μέλλον που δεν σκοπεύουμε να χαρίσουμε!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση