νΚΑ: Αστυνομία και πυροβολισμοί στις εστίες και τα κόλπα της κυβέρνησης.

νΚΑ: Αστυνομία και πυροβολισμοί στις εστίες και τα κόλπα της κυβέρνησης.

Η αστυνομική επιχείρηση την Τετάρτη το πρωί στην φοιτητική εστία του ΕΜΠ επιχειρείται να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση και τα γελοία παπαγαλάκια της σαν πρόσχημα για την δικαιολόγηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι των εστιών και συνολικά το φοιτητικό κίνημα έχει από πολλά χρόνια και πολλές φορές καταγγείλει την απαράδεκτη κατάσταση στην συγκεκριμένη εστία, η οποία έχει αφεθεί στην απαξίωση με τις υποδομές της να «καταρρέουν». Η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές όμως επέλεξαν, αντί να φροντίσουν για τη μέριμνα των φοιτητών και την ανακαίνιση των υποδομών, να δώσουν εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Το γεγονός ότι η επιχείρηση αυτή οργανώθηκε με τρόπο που έθεσε σε κίνδυνο ζωές δεν είναι τυχαίο, ούτε αβλεψία. Η κυβέρνηση, ενώ είχε γνώση για τις συμμορίες των ποινικών, επέλεξε να επιτεθεί στην ίδια την εστία, σε ενεργή ώρα, με στόχο να αναδείξει, να προβάλλει και να δικαιολογήσει την ανάγκη ύπαρξης των ΟΠΠΙ. Οι οικότροφοι καταγγέλλουν ότι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν και έκαναν άνω-κάτω τα δωμάτιά τους σπάζοντας τις πόρτες την ώρα που κοιμόντουσαν. Ο Θεοδωρικάκος και η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν τεράστιες ευθύνες για το ότι έπεφταν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα, την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις!! Πρόκειται για μια αδίσταχτη κυβέρνηση που για να εξυπηρετήσει επικοινωνιακά σόου που δικαιολογούν την πολιτική της δεν διστάζει ακόμα και να διακινδυνεύσει θύματα.

Ας ουρλιάζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Οι φοιτητές έχουν πάρει τον δρόμο τους… Αστυνομία δεν θα πατήσει το πόδι της μέσα στις σχολές. Η αντιδραστική μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια θα ανατραπεί.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
30/09/2022