νΚΑ: Η ΕΠΟΝ αγωνίστηκε με το όπλο στο χέρι για την ελευθερία, κ. Τσίπρα. Δεν προσκύνησε με το μνημόνιο στο χέρι.

νΚΑ: Η ΕΠΟΝ αγωνίστηκε με το όπλο στο χέρι για την ελευθερία, κ. Τσίπρα. Δεν προσκύνησε με το μνημόνιο στο χέρι.

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου στα πλαίσια της συζήτησης στη βουλή για την αστυνομική βία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προς το τέλος της ομιλίας του αναφερόμενος στη πολιτική παράταξη που εκπροσωπεί ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι η πολιτική παράταξη της ΕΠΟΝ, του Πέτρουλα, του Κουμή και της Κανελλοπούλου. Πολύ γρήγορα φαίνεται να ξέχασε τις δηλώσεις του για “διαβολικά καλό Τραμπ”, ή την ευγνωμοσύνη της Άνγκελα Μέρκελ για τη στάση της Ελλάδας και τις ευχαριστίες που του έδινε. Κύριε Τσίπρα ανήκετε βαθιά στη πολιτική παράταξη της υποταγής και τους yes sir. Στη πολιτική παράταξη που έκανε το ΟΧΙ ΝΑΙ, που έφερε νέο μνημόνιο και για να μην πληγούν τα συμφέροντα των συμμάχων σας έκλεινε δρόμους και κατέβαζε τα ΜΑΤ να τα υπερασπιστούνε, ανήκετε στη πολιτική παράταξη που θα κάνει τα πάντα με μόνο στόχο  την ανέλιξη στην εξουσία. Δεν μπορείτε καν να συγκριθείτε πόσο μάλλον να εκπροσωπήσετε το ιστορικό ρεύμα της αριστεράς σε αυτή την χώρα που έχει δώσει αγώνες με αίμα και θυσίες! Η πολιτική κληρονομιά της ΕΠΟΝ όχι απλά δεν σας ανήκει αλλά μας δείχνει το δρόμο για να εναντιωθούμε τόσο απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση όσο και στο ενδεχόμενο της δικής σας εναλλαγής. Το πολιτικό ρεύμα του Πέτρουλα, της Κανελοπούλου και του Κουμή είναι το πολιτικό ρεύμα του ανυποχώρητου αγώνα και όχι της διαρκούς υποταγής. Και οι τρείς εξέφραζαν εκείνο το πολιτικό ρεύμα της αριστεράς που αρνιόταν να μπει στα καλούπια του συμβιβασμού που διακήρυσσε η επίσημη τότε κοινοβουλευτική αριστερά. Ένα ρεύμα που δεν έχει ιδιοκτήτες και πόσο μάλλον δεν μπορεί να έχει παραχαράκτες.

Βέβαια και αυτό το στιγμιότυπο δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το καλοστημένο παιχνίδι που παίζεται εδώ και μερικές μέρες μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Διαγωνίζονται για ποιο μείγμα “δημοκρατίας” και “ασφάλειας” είναι το καλύτερο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ΕΕ και του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι οποιαδήποτε άλλη φωνή επιχειρεί να εκφραστεί κόβεται και υποτιμάται σε αυτό το σκηνικό αστικού διπολισμού που στήνεται.

Η νεολαία δεν αναζητά και δεν πρέπει να αναζητά αυτόκλητους σωτήρες. Έχει έρθει η ώρα που βγαίνει στο δρόμο για να ανατρέψει το καταθλιπτικό παρόν της με τον τρόπο που αυτή ξέρει καλύτερα. Με την φλόγα της εξέγερσης που ξανά τονώνεται και τρομάζει τόσο τον Μητσοτάκη όσο και τον Τσίπρα. Οι μέρες της αφθονίας της κυρίαρχης πολιτικής πρέπει να αρχίσουν να μετράνε αντίστροφα. Δεν έχουμε τίποτα να ελπίζουμε σήμερα σε αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον μας. Να παλέψουμε και σήμερα για αυτό που καλούσε και η ΕΠΟΝ την τότε νεολαία:

“Για μια ζωή ελεύθερη και ωραία απλώνουμε της νιότης τα φτερά”
Ύμνος της ΕΠΟΝ

Γραφείο τύπου
νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση
15/3/2021