νΚΑ: Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα φάει πόρτα!

νΚΑ: Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα φάει πόρτα!

Χωρίς ίχνος ντροπής η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη στο δρόμο της καταπάτησης των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Σαν να μην έφτανε το όργιο καταστολής που με πρόσχημα την πανδημία εξαπέλυσε όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό ετοιμάζεται να υλοποιήσει το αντιδραστικό σχέδιο για αστυνόμευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Το πακέτο του εφιαλτικού αυτού σχεδίου περιλαμβάνει λίγο από όλα: Ίδρυση ομάδας προστασίας με αστυνομικές αρμοδιότητες με περισσότερα από 1000 μέλη που θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ, αυστηρός έλεγχος των εισερχόμενων με θέσπιση της περιβόητης κάρτας εισόδου, κατάρτιση πειθαρχικού δικαίου για πράξεις βίας και όχι μόνο που θα προβλέπει ακόμα και την διαγραφή κάποιου από την σχολή του, περίφραξη των πανεπιστημιακών χώρων και κύκλωμα καμερών.

Από κοινού κυβερνητικά στελέχη, συστημικά ΜΜΕ και συνολικά τα αστικά επιτελεία σπεύδουν να δικαιώσουν την κίνηση αυτή παρουσιάζοντας την ως την μόνη ρεαλιστική λύση για να απαλλαγούν δήθεν τα πανεπιστήμια από την μάστιγα της ανομίας. Το έργο βέβαια είναι γνωστό και χιλιοπαιγμένο. Ας μην ξεχνάμε πώς η πρώτη πράξη της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης της ΝΔ ήταν η κατάργηση του ασύλου με την ίδια δικαιολογία όπως και τώρα. Μοναδικός τους στόχος και τότε και τώρα είναι να επιβάλλουν σιγή ιχθύος στα πανεπιστήμια  για να προωθήσουν τις πιο βαθιά ταξικές, αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, για να κάνουν ένα πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς. Για να επιβάλλουν δίδακτρα και στις προπτυχιακές σπουδές, για να συνεχίσουν την υποχρηματοδότηση οδηγώντας τις βασικές σπουδές σε μαρασμό. Για να κάνουν τα πτυχία μας κουρελόχαρτα  και εμάς φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό γα εκμετάλλευση. Για να εγκαθιδρύσουν τελικά ένα πανεπιστήμιο όπου κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί, κανείς δεν θα μπορεί να σηκώσει κεφάλι!

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύνοδος Πρυτάνεων με την παρουσία της υπουργού Παιδείας που θα συζητήσει το θέμα. Ενώ πριν λίγες μέρες, συναντήθηκε και με το ΔΣ της ΠΟΣΔΕΠ, που δεν έθεσε ζήτημα να παρθεί πίσω κάθε σχέδιο για πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά περισσότερο πρότεινε «βελτιωτικές αλλαγές». Γυρίζουν την πλάτη στην πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας που αντιδρούν σε αυτό το αντιδημοκρατικό κρεσέντο. Συζητάνε σε κλειστές αίθουσες χωρίς τους φοιτητές και τους φορείς τους για να περάσει ένα τόσο αντιδραστικό μέτρο που θα ξαναφέρει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια και με τη βούλα, πρώτη φορά στη μεταπολίτευση.

Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση, όχι μόνο για τα Πανεπιστήμια που στενάζουν κάτω από το βάρος της χρόνιας υποχρηματοδότησης τους αλλά και για όλο τον λαό που αντιμετωπίζει το βαρύ τίμημα της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, να δαπανώνται πολλά εκατομμύρια ευρώ γα την μετατροπή των πανεπιστημίων  σε αστυνομοκρατούμενα ιδρύματα. Αντί να γίνουν προσλήψεις γιατρών, να διεξάγονται μαζικά test, να επιταχθούν ιδιωτικές κλίνες ,να ανοίξουν ΜΕΘ για να σωθεί ο λαός από την πανδημία , αντί να αυξήσουν την χρηματοδότηση για την παιδεία και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια τα πανεπιστήμια και τα σχολεία ετοιμάζονται ξεδιάντροπα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προσλάβουν πάνω από 1000 αστυνομικούς για να φυλάνε τα πανεπιστήμια.

Το μαζικό φοιτητικό κίνημα θα τους ανατρέψει τα σχέδια!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι αγωνιζόμενες δυνάμεις του φοιτητικού κινήματος και όλη μαχόμενη εκπαίδευση θα δώσει από κοινού τη μάχη και αυτό το σχέδιο να μείνει στα ντουλάπια του Χρυσοχοϊδη, της Κεραμέως & της κυβέρνησης. Αυταπατώνται αν πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσουν την δυνατότητα του εκπαιδευτικού κινήματος να αγωνίζεται. Το φοιτητικό κίνημα έχει απορρίψει με τους αγώνες του τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις & τις μαζικές συνελεύσεις της προηγούμενης χρονιάς. Δεν δίστασε, δεν υποχώρησε ακόμα και όταν η κυβέρνηση εγκλώβιζε φοιτητές με πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις μέσα στην ΑΣΟΕΕ. Δεν δίστασε μπροστά στις απαγορεύσεις χουντικής έμπνευσης της κυβέρνησης την 17η Νοέμβρη, την 6η Δεκέμβρη, βγήκε στο δρόμο και έσπασε στην πράξη το κλίμα τρόμου που πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολική της κυβέρνησης. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα με το φοιτητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του για παιδεία-υγεία-δουλειά-δημοκρατία.

Μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους και τη μαζική αγωνιστική κινητοποίηση των φοιτητών, με κοινή ανατρεπτική δράση των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος θα ανατραπεί και αυτήν η εξαγγελία. Χωρίς καμία αυταπάτη για το ΣΥΡΙΖΑ, που με το πόρισμα Παρασκευόπουλου (ενώ ήταν κυβέρνηση) άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που εφάρμοσε τον πυρήνα της ίδιας αντιεκπαιδευτικής πολιτικής,  που ενώ στα λόγια αντιδρά στην ένταση της καταστολής, την ίδια στιγμή κατεβάζει στη Βουλή τροπολογίες για έκτακτο επίδομα στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Αλλά και για το ΜΕΡΑ 25, που δια στόματος Βαρουφάκη στη βουλή έχει προτείνει την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ζητάμε λεφτά για την υγεία, τα δίνουν στα κανάλια. Ζητάμε λεφτά για την παιδεία, τα δίνουν για τα εξοπλιστικά. Ζητάμε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και εκπαιδευτικών και ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής. Όταν η μοναδική απάντηση στους αγώνες λαού και νεολαίας είναι νόμος- τάξη- κέρδη και καταστολή, το μόνο που μπορούμε να απαντήσουμε είναι: ΩΣ ΕΔΩ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!

  • Καμία εφαρμογή των εξαγγελιών της κυβέρνησης. Όχι στη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας.
  • Επανακατοχύρωση και διεύρυνση του ασύλου εδώ και τώρα!
  • Καμία περιστολή των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων της νεολαίας και του λαού!
  • Δώστε λεφτά για την παιδεία και την υγεία, όχι για παραπάνω προσλήψεις στα σώματα καταστολής και στο στρατό! Είναι πρόκληση!
  • Καμία κατάθεση νομοσχεδίου πίσω από τις πλάτες μας με κλειστές σχολές, μέσα στην πανδημία!
  • Να δοθούν λεφτά για να ανοίξει κανονικά η τριτοβάθμια εκπαίδευση- Όχι στην μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης! Έως 50 φοιτητές ανά αμφιθέατρο, με δωρεάν παροχή των απαραίτητων μέτρων προστασίας, και διεξαγωγή τακτικών τεστ στους φοιτητές. Εξασφάλιση των απαραίτητων χώρων και άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση