νΚΑ: Οι εργάτες δείχνουν το δρόμο, με υψωμένες τις γροθιές!

νΚΑ: Οι εργάτες δείχνουν το δρόμο, με υψωμένες τις γροθιές!

 Οι εργαζόμενοι της efood κέρδισαν! Η θλιβερή προσπάθεια της εργοδοσίας να παρουσιάσει την απόφαση για μετατροπή δεκάδων συμβάσεων σε συνεργασία μορφής freelancing, σαν επικοινωνιακό λάθος έπεσε στο κενό. Ο συνδυασμός της τεράστιας αλληλεγγύης του κόσμου που με το άκουσμα της είδησης αυτής προχώρησε σε μαζικό μποικοτάρισμα της εφαρμογής, αλλά κυρίως το κόκκινο ποτάμι που πλημμύρισε όλες τις μεγάλες πόλεις την Τετάρτη το πρωί, έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν διάθεση να παζαρέψουν το μεροκάματο και τη ζωή τους. Οι πολυπληθείς κινητοποιήσεις, οι υψωμένες γροθιές, η απόφαση για απεργία την ώρα της πορείας, έκαναν να ακουστεί σαν κραυγή ένα τεράστιο ΩΣ ΕΔΩ. Αυτό φοβέρισε την εργοδοσία και συνολικά το αστικό σύστημα, αυτό δίνει ελπίδα σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη!

Η νίκη αυτή ήρθε μετά από ένα μεγάλο διάστημα που το εργατικό κίνημα μετράει βαριές ήττες, που δυστυχώς πολλές ήρθαν αμαχητί με τεράστιες ευθύνες να βαραίνουν τον εργοδοτικό-αστικοποιημένο συνδικαλισμό, που τόσα χρόνια παίζει συμπληρωματικό ρόλο στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής που ενορχηστρώνουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Ο αγώνας των συνάδελφών μας διανομέων, δίνει ελπίδα ότι με οργάνωση, με αγώνες χωρίς διάθεση παζαρέματος και συμβιβασμού τα πράγματα αλλάζουν. Δίνει ελπίδα σε όλο αυτό το κόσμο που με την απειλή της απόλυσης, με το φόβο ότι δεν αλλάζει τίποτα, έβλεπαν μονόδρομο την παραίτηση και την εξατομίκευση.

Ταυτόχρονα χαράζει και καθήκοντα για το εργατικό κίνημα από εδώ και μπρος. Το μέτρο που πήγε να εφαρμόσει η efood, ήταν πλευρά του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, το οποίο πρέπει να ανατραπεί συνολικά και για όλους τους εργαζόμενους! Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Τώρα είναι η ώρα για κλιμάκωση των εργατικών αγώνων, για μαζικές συνελεύσεις στα σωματεία βάσης, για αγωνιστικές αποφάσεις που θα βάλουν τις βάσεις για την αντεπίθεση του λαού! Για λιγότερη δουλειά και περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για αυξήσεις στους μισθούς, για πάγωμα των μαζικών απολύσεων, για ελεύθερη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς! Για λεφτά σε παιδεία-υγεία-κοινωνικές ανάγκες, για να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση που φορτώνει στις πλάτες των εργατών!

Γιατί οι εργάτες που παράγουν τον πλούτο, που κινούν τα γρανάζια της παραγωγής, μπορούν και πρέπει να ζήσουν χωρίς εκμετάλλευση και αφεντικά!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
24/09/2021