“Νόμος τάξη και ασφάλεια” – προσεχώς στις αίθουσες…

“Νόμος τάξη και ασφάλεια” – προσεχώς στις αίθουσες…

Το βαρέλι φαίνεται να μην έχει πάτο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού πλέον η καταστολή και η τρομοκρατία έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο. Αστυνομικοί έκαναν ντου σε κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβαλλόταν η ταινία Joker, παίρνοντας νέους κάτω των 18 με το ζόρι εκτός της αίθουσας, θυμίζοντας εποχές νόμου 4000 και κυνηγιού… “τεντιμπόιδων”. Όλο αυτό με εντολή του υπουργείου πολιτισμού, αφού όπως φαίνεται η κυβέρνηση θεωρεί τα ανήλικα παιδιά ανίκανα να επεξεργαστούν τις εικόνες που βλέπουν σε μια ταινία. Χυδαίος σκοταδισμός και μάλιστα επιλεκτικός και υποκριτικός. Άραγε τα διάφορα reality και όλο το σκουπιδαριό που παίζεται ελεύθερα τόσα χρόνια στην ελληνική τηλεόραση, είναι θετικά για την διαπαιδαγώγηση των νέων και για αυτό οι κυβερνήσεις δεν παρεμβαίνουν;

Αυτό που στην πραγματικότητα τους ενοχλεί είναι ότι η ταινία με τον τρόπο της κάνει μια εύστοχη κριτική στον βάρβαρο σημερινό κόσμο, στον σύγχρονο ολοκληρωτικό καπιταλισμό. Για αυτό άλλωστε στις Η.Π.Α. το FBI τέθηκε σε επιφυλακή. Φοβούνται μην τυχόν οι νεαροί θεατές προσπαθήσουν να μιμηθούν τα όσα βλέπουν στην οθόνη. Θέλουν η νέα γενιά να μην έχει καμία επαφή με το διαφορετικό, με το εν δυνάμει επικίνδυνο γι’ αυτούς. Θέλουν μια γενιά που θα τρώει τον εθνικό “σανό” που της σερβίρουν και θα αποχαυνώνεται με τις φουστανέλες και τις παρελάσεις.

Η κοινωνική εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα για άνθηση ελευθεριών του σύγχρονου ανθρώπου, για κατοχύρωση του δικαιώματος των λαών να ορίζουν τις τύχες τους. Το σύστημα απαντά σε αυτή τη δυνατότητα με γενικευμένη βία – ορατή ή αδιόρατη. Αυτή την κατεύθυνση υλοποιούν οι μηχανισμοί καταστολής, και το πολυπλόκαμο δίχτυ παρακολούθησης, ελέγχου και πειθάρχησης, η καταστρατηγηση ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών, ο σύγχρονος κοινοβουλευτικος ολοκληρωτισμος!

Δεν θα τους περάσει! Η ιδεολογική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση, είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης στα δικαιώματα λαού και νεολαίας, και θα βρει αντίστοιχη απάντηση. Είναι χρέος μας να βρούμε δρόμους έκφρασης της πολιτισμικής αναζήτησης που βγαίνει από το πλαίσιο της κανονικότητάς τους, να στηρίξουμε την τέχνη που αμφισβητεί. Είναι αναγκαίο το κίνημα αντίστασης της εποχής μας, να γεννήσει μια νέα απελευθερωτική κουλτούρα, που θα εμπνέεται από τον συλλογικό αγώνα και θα τον τροφοδοτεί!

νεολαία Κομμουνιστική απελευθέρωση