Ο Paul Morao του NPA (Γαλλία) και της Révolution Permanente στην εκδήλωση της νΚΑ στις 10/12

Ο Paul Morao του NPA (Γαλλία) και της Révolution Permanente στην εκδήλωση της νΚΑ στις 10/12

Από το Δεκέμβρη του ’08 στις εξεγέρσεις του σήμερα.
Οι λαοί βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, στον αγώνα για ζωή-υγεία-ελευθερία!
Τις τελευταίες εβδομάδες η Γαλλία σείεται (ξανά) από μαζικές κινητοποιήσεις απέναντι στο μόνιμο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που άτυπα έχει θεσπίσει ο Μακρόν και το Γαλλικό κράτος τα τελευταία χρόνια. Αφορμή στάθηκαν η βίαιη διάλυση αυτοσχέδιας προσφυγικής κατασκήνωσης στο Saint-Denis, η άγρια καταστολή τους λίγες μέρες αργότερα στην πλατεία της Δημοκρατίας όπου είχαν καταφύγει για να διαμαρτυρηθούν έχοντας μείνει στον δρόμο, καθώς και ο ξυλοδαρμός του μαύρου μουσικού παραγωγού Μισέλ Ζεκλέρ, ως ένα νέο επεισόδιο μιας σειράς ξυλοδαρμών και δολοφονιών νέων μεταναστευτικής κυρίως καταγωγής, στα υποβαθμισμένα και φτωχά προάστια από αστυνομικές δυνάμεις. Μέσα σε όλα αυτά, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο νόμος “Καθολικής Ασφάλειας”, με την προσπάθεια απαγόρευσης καταγραφής της αστυνομικής βαρβαρότητας, που  παρότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποσύρει το συγκεκριμένο άθρο, ο γαλλικός λαός μένει στο δρόμο για να αποσυρθούν όλα τα άρθρα που αφορούν την λογοκρισία.
Οι λαϊκές εξεγέρσεις είναι εδώ! Χτυπούν την καρδιά της καπιταλιστικής Ευρώπης και αποστομόνουν όσους προσπαθούν να τις στιγματίσουν. Σε μια προσπάθειά να έρθουμε σε επαφή με το κλίμα στην Γαλλία, καλεσμένος στην εκδήλωση που διοργανώνουμε ως νΚΑ είναι ο Paul Morao, μέλος του NPA. Με την συμμετοχή του θα μας μεταφέρει το κλίμα αυτών των κινητοποιήσεων και θα δώσει μια πιο ζωντανή πλευρά στην κουβέντα. Ταυτόχρονα, είναι και μια προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια να βαθύνουμε τις σχέσεις των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς διεθνώς και να οικοδομηθεί ένα ρεύμα με διεθνή χαρακτήρα, βήμα που σήμερα είναι ακόμα πιο αναγκαίο για να νικήσουμε τον καπιταλισμό των ολοκληρώσεων και των πολυεθνικών μονοπωλίων!
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10/12 στις 18:00 και θα μεταδοθεί με live streaming από η σελίδα της νΚΑ στο facebook.
Ομιλητές:
Θέμης Λιανός, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νΚΑ
Μιχάλης Κατερίνης-Λινάρδος, μέλος της Συνάντησης για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά
Paul Morao, ακτιβιστής του NPA και μέλος της συντακτικής επιτροπής της Révolution Permanente (Γαλλία)