Ο Redi Muçi της Organizata Politike (Αλβανία) θα παρέμβει στην εκδήλωση της νΚΑ

Ο Redi Muçi της Organizata Politike (Αλβανία) θα παρέμβει στην εκδήλωση της νΚΑ

Μετά τα γεγονότα στην Αλβανία σχετικά με τη δολοφονία του 25χρονου Klodjan από την αλβανική αστυνομία στα Τίρανα και τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουν ξεσπάσει, είναι σημαντικό να ενισχυθεί η επικοινωνία και οι σχέσεις των δύο λαών της Αλβανίας και της Ελλάδας, όπως και των οργανώσεων της μαχόμενης αριστεράς.

Για αυτό, δίνουμε βήμα στον Redi Muçi, μέλος της αλβανικής πολιτικής οργάνωσης Organizata Politike, οποίος θα κάνει μια ενημέρωση για τις εξελίξεις στη χώρα του, στην εκδήλωση της νΚΑ με τίτλο “από το Δεκέμβρη του 2008, στις εξεγέρσεις του σήμερα, οι λαοί βγαίνουν και πάλι στους δρόμους”.

Για το ΝΑΡ και τη νΚΑ, όπως δηλώσαμε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε προς αλληλεγγύη στον αλβανικό λαό, “οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Αλβανίας (αλλά και των περισσότερων κρατών στον κόσμο) είναι υπεύθυνες για κάθε τέτοιο “ατυχές” ή “μεμονωμένο” περιστατικό. Εξοπλίζουν όλο και περισσότερο την αστυνομία, ψηφίζουν όλο και πιο αυταρχικούς νόμους, αυξάνουν όλο και περισσότερο τη βία εναντίον των απεργών, των διαδηλωτών, όσων αμφισβητούν το αυταρχικό πλαίσιο που δημιουργούν. Αυτοί δίνουν το μήνυμα ότι οι ζωές μας είναι φθηνές και αναλώσιμες και η αστυνομία εκτελεί. […] Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας από την Ελλάδα! Μαζί θα φτιάξουμε έναν δίκαιο κόσμο!”

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.
Το event της εκδήλωσης στο facebook εδώ.