Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα σχέδια σου, τόσο το χειρότερο για αυτή…

Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα σχέδια σου, τόσο το χειρότερο για αυτή…

Ο λόγος για την Ε.Α.Α.Κ  όπου δυστυχώς και φέτος  η διαπάλη για τα “βαφτίσια” της στον απόηχο των φοιτητικών εκλογών έδωσε και πήρε. Το in.gr “χρεώνει” την Ε.Α.Α.Κ στο ΝΑΡ, το spoudastes.gr που πρόσκειται στην ΚΝΕ πιστό και φέτος στην “δημιουργική λογιστική” άθροισε ψήφους από κατεβάσματα σχημάτων της ΕΑΑΚ, από συνεργασίες της ΕΑΑΚ με την ΑΡΕΝ ή το ΑΡΔΙΝ, ακόμα και από αυτοτελή κατεβάσματα της ΑΡΕΝ, με τελείως αυθαίρετο τρόπο, και ανακαλύπτει παράταξη της ΛΑΕ (!) στα πανεπιστήμια. Την εξόφθαλμη αυτή αυθαιρεσία καθώς κανένα από αυτά τα εκλογικά κατεβάσματα δεν έχει συναινέσει σε μία τέτοια καταγραφή ΛΑΕ (χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΑΡΕΝ όπου σύμφωνα με απόφαση της διαχωρίζει την θέση της από την ΛΑΕ)  έσπευσε να την υιοθετήσει και η ιστοσελίδα iskra, πανηγυρίζοντας για τα αποτελέσματα της ΛΑΕ.

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική, όσο και αν ο κυνισμός της υπόλοιπης Αριστεράς τείνει να επιβεβαιώσει το κλασσικό ρητό: όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα σχέδια σου, τόσο το χειρότερο για αυτή. Η ΕΑΑΚ δεν ανήκει ούτε στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε στην ΛΑΕ ούτε και σε καμία από τις υπόλοιπες οργανώσεις που συμμετέχουν σε αυτή. Η ΕΑΑΚ είναι ένα ανεξάρτητο μετωπικό εγχείρημα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, και αν ανήκει κάπου, ανήκει στους εκατοντάδες αγωνιστές που απαρτίζουν τα σχήματα της, αλλά και στην ιστορία της ως αναπόσπαστο τμήμα της επαναστατικής Αριστεράς στην Ελλάδα.

Φυσικά δεν είναι  μυστικό ότι εντός της ΕΑΑΚ υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις, και οργανώσεις με διαφορετικές επιλογές σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Αυτή η πραγματικότητα στον βαθμό όπου τα διαφορετικά πολιτικά σχέδια συζητιούνται δημοκρατικά, υπό το πρίσμα της ανώτερης ριζοσπαστικής παρέμβασης στο κίνημα αλλά και της συμβολής στην επαναστατική Αριστερά, μπορεί να είναι κινητήρια δύναμη της Ε.Α.Α.Κ. Στον βαθμό όπου δεν ισχύουν αυτά τα κριτήρια, ελλοχεύει ακόμα και ο κίνδυνος εκφυλιστικών γεγονότων για τα οποία έχουμε τοποθετηθεί και δημοσίως στο παρελθόν. Στην υπαρκτή περίπτωση διαφορετικών κατεβασμάτων, έχουμε κάνει μια προσπάθεια στον βαθμό που μας αναλογεί στο site της νΚΑ, να καταγράψουμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει σε κάθε σχολή, αλλά και την κεντρική του αποτύπωση στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ένα ανεξάρτητο ρεύμα με πυρήνα τις δυνάμεις της ΕΑΑΚ αλλά και την συμβολή των δυνάμεων της ΑΡΕΝ και του ΑΡΔΙΝ. Είναι άλλο αυτό βέβαια, και άλλο η “επινόηση” νέων παρατάξεων και μάλιστα με όρους παράταξης κεντρικών σχηματισμών, σε μια διαδικασία όπου επί της ουσίας πρόκειται για υφαρπαγή της ψήφου χιλιάδων φοιτητών όπου σε καμία των περιπτώσεων δεν κλήθηκαν να ψηφίσουν κάποιον κεντρικό πολιτικό σχηματισμό, πόσο μάλλον την ΛΑΕ.

Πίσω από αυτούς τους εκφυλιστικούς χειρισμούς, βρίσκεται η διαρκής προσπάθεια της ΚΝΕ να επιτεθεί στην ΕΑΑΚ, να μειώσει τη μαζική επιρροή της μέσα στους συλλόγους και να εμφανίσει διασπασμένο ένα πολύμορφο μαζικό ανατρεπτικό ρεύμα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δεν είναι άσχετο με τα όργια νοθείας που έκανε η ΚΝΕ στην Αρχιτεκτονική Αθηνών και τα οποία μάλιστα δεν διστάζει να τα καταγράψει, και μάλιστα ως ΛΑΕ. Από τη μεριά μας, ως νΚΑ, θα συνεχίσουμε την πολιτική αρχών και τη μαχόμενη κριτική. Μέσα από τα σχήματα της ΕΑΑΚ στα οποία συμμετέχουμε, πρωτοστατούμε πρώτα και κύρια σε ένα πρόγραμμα ρήξης με την προώθηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και την πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου, αλλά και στην αναγκαία αντικαπιταλιστική και δημοκρατική ανασυγκρότηση της ΕΑΑΚ.

-Καταγγέλλουμε την ΚΝΕ – και όποιες δυνάμεις το αναπαράγουν – για παραχάραξη των εκλογικών αποτελεσμάτων και απαιτούμε, ακόμα και τώρα, να αναθεωρήσει τη στάση της, και να σταματήσει να προσβάλλει τους χιλιάδες αγωνιστές που γνωρίζουν πολύ καλά τι ψήφισαν και ποιο πολιτικό σχέδιο στήριξαν.

-Καλούμε τη νεολαία ΛΑΕ αλλά και κάθε οργάνωση που συμμετέχει στην ΕΑΑΚ να τοποθετηθεί συγκεκριμένα και να δηλώσει πως δεν αναγνωρίζει την εν λόγω διαστρεβλωτική καταγραφή όπως παρουσιάζεται στο site της ΚΝΕ.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση