Πόσοι ακόμα νεκροί εργάτες από «ατυχήματα» – εργοδοτικές δολοφονίες;

Πόσοι ακόμα νεκροί εργάτες από «ατυχήματα» – εργοδοτικές δολοφονίες;

Ακόμα μία δολοφονία εργάτη προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών εγκλημάτων, ο οποίος ολοένα και μεγαλώνει, με αυξανόμενους ρυθμούς. Ένας 44χρονος  εργαζόμενος από το Πακιστάν στον όμιλο Επιχειρήσεων «Πίνδος» βρέθηκε νεκρός, 5 μέρες (!) μετά το φριχτό του θάνατο, αφού μηχάνημα της μονάδας πτηνοσφαγείου στην Εύβοια  τράβηξε τον εργάτη και τον πολτοποίησε.

Σύμφωνα με καταγγελίες του Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας Βοιωτίας στην επιχείρηση, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας ενώ παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως το περιβόητο «τέλος των μνημονίων» τίποτα καλό δε φέρνει για τους εργαζόμενους, παρά άνοδο των κερδών του κεφαλαίου και ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων. Τα εξαντλητικά ωράρια και οι απάνθρωποι ρυθμοί δουλειάς που επιβάλλουν τα αφεντικά, σε συνδυασμό με τα ελάχιστα μέσα ασφαλείας στην εργασία δολοφονούν.

Λίγο μετά τις διαδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά λοιπόν, η αναγκαιότητα για την ανάδειξη ενός άλλου εργατικού κινήματος, μαχητικού και μαζικού, που θα είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, και όχι μιας χούφτας εργατοπατέρων, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Για να σπάσουμε την κανονικότητα των εργατικών «ατυχημάτων» και της εργοδοτικής βαρβαρότητας!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση