Προβολή Ταινίας / “Τα Κορίτσια της Βροχής” / Αθήνα / #50πολυτεχνείο

Προβολή Ταινίας / “Τα Κορίτσια της Βροχής” / Αθήνα / #50πολυτεχνείο

Το Σάββατο 4 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα Κορίτσια της Βροχής» (2011) της Αλίντας Δημητρίου στις 19:00 στη Λέσχη Αναιρέσεις*, στα πλαίσια των δράσεων της Πρωτοβουλίας του ΝΑΡ και της νΚΑ για τα 50 Χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το event στο facebook εδώ.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

50 γυναίκες που συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας, αφηγούνται τις ιστορίες τους.

Με αυτό το ντοκιμαντέρ, το τελευταίο της Αλίντας Δημητρίου η οποία έφυγε το 2013, κλείνει η τριλογία με πρωταγωνίστριες τις γυναίκες αγωνίστριες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.Μετά την Αντίσταση και τον Εμφύλιο («Πουλιά στο Βάλτο», 2008 και «Η Ζωή στους Βράχους», 2009) σειρά έχουν οι μαρτυρίες από τα κολαστήρια της οδού Μπουμπουλίνας, δίνοντας τον λόγο στις γυναίκες κρατούμενες που τείνουν να μείνουν στο περιθώριο της κυρίαρχης ιστορικής αφήγησης.

Συμπληρώνοντας 50 χρόνια από την εξέργερση του 1973, με την Πρωτοβουλία μας αυτή, επιδιώκουμε να πάμε κόντρα στην επιχείρηση αποσιώπησης και διαστρέβλωσης της. Αντίθετα, μέσα από τις πολύμορφες δράσεις μας, θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την φλόγα, φωτίζοντας τους αγώνες και την ιστορική μνήμη του σήμερα.

* Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει party Οικονομικής Ενίσχυσης των δράσεων της Πρωτοβουλίας

 

📍Φερών 3, Βικτώρια – Google Maps: https://goo.gl/maps/j1626i3YArqGfNPS8

🔗Περισσότερα για την Πρωτοβουλία του ΝΑΡ και της νΚΑ για τα 50 Χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου: https://nka.gr/nar-nka-50xronia-politexneio/

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της καμπάνιας για την Αθήνα: