Σχολείο επέστρεψε δωρεά από οίκο ανοχής

Αντιδράσεις προκάλεσε η χρηματοδότηση της αγοράς φωτοτυπικού σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας από τον οίκο ανοχής <<Σούλα>>, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να επιστρέψει τελικά τη δωρεά.

Ο δικηγόρος και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, Δημήτρης Πεγλερίδης, δηλώνει «Είχαμε απευθυνθεί σε δεκάδες φορείς, αλλά και σε ιδιώτες. Το σχολείο δεν είχε φωτοτυπικό και τελικά βρήκαμε τη δωρεά από την ιδιοκτήτρια ενός οίκου ανοχής, η οποία είναι και πελάτισσά μου».

Για «κατάντια του ελληνικού κράτους» κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Παιδείας της Πάτρας, Ανδρέας Φίλιας, υποστηρίζοντας ότι ο σύλλογος αναγκάστηκε να προβεί σε αυτήν την ενέργεια, αφού το κράτος δεν φροντίζει να στέλνει χρήματα στα σχολεία, για να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες.

Η υποχρηματοδότηση της παιδείας, έχει φτάσει την κατάσταση των σχολείων στο απροχώρητο! Το συγκεκριμένο περιστατικό , είναι ένα ακόμα δείγμα της πολιτικής της κυβέρνησης μιας και φαίνεται ξεκάθαρα, για ακόμα μια φορά, ότι πρωταρχικός στόχος της είναι να παρέχονται όλα λεφτά για να σωθούν οι τράπεζες με κάθε κόστος, ακόμα και αν η παιδεία αφήνεται στην τύχη της. Δεν θεωρείται απαράδεκτο μόνο το γεγονός ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δέχτηκε προσφορά από οίκο ανοχής, αλλά επίσης και η ανάγκη που τον ανάγκασε να αναζητήσει μονός του χρήματα από εξωσχολικούς παράγοντες για να καλύψει τα έξοδα της αυτοσυντήρησής του.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:
«Μετά τις διαστάσεις που έλαβε η δωρεά στον σύλλογό μας, αν και η δωρήτρια προσέγγισε τον σύλλογο μας ως φυσικό πρόσωπο και όχι με την επαγγελματική της ιδιότητα με σκοπό τη διαφήμισή της, αποφασίστηκε να επιστρέψουμε τη δωρεά, μη παραλείποντας να την ευχαριστήσουμε για την πρόθεσή της. Η κάλυψη των όποιων αναγκών και ελλείψεων θα αιτείται πλέον από τη διοίκηση».