Σχόλιο της ν.Κ.Α. για την άθλια κατάδοση διαδηλωτή από τον βουλευτή της ΝΔ

Σχόλιο της ν.Κ.Α. για την άθλια κατάδοση διαδηλωτή από τον βουλευτή της ΝΔ

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντινός Μπογδάνος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία διαδηλωτή του ΠΑΜΕ με σκοπό να του ασκηθεί δίωξη. Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ δε δίστασε να δημοσιοποιήσει και την –υποτιθέμενη- διεύθυνση κατοικίας του διαδηλωτή, στοχοποιώντας και παραδίδοντάς τον έτσι, ενδεχομένως, βορά σε παρακρατικούς μηχανισμούς. Είναι δε άξιο λόγου ότι η δημοσίευση αυτή ήρθε μετά την επικήρυξη με 2000 ευρώ από ακροδεξιά οργάνωση των διαδηλωτών που συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ το Σάββατο στο άγαλμα του Τρούμαν.

Η κίνηση αυτή όμως δεν είναι απλά προϊόν της ιδιοτροπίας ενός γραφικού ακροδεξιού «εκτός κομματικής γραμμής» βουλευτή, ούτε στοχεύει απλά και μόνο στην -απαράδεκτη αν τελικά προκύψει- δίωξη ενός και μόνο διαδηλωτή. Πολύ περισσότερο, είναι κομμάτι της -σε εξέλιξη- επιχείρησης τρομοκράτησης όποιας και όποιου αντιστέκεται στη δολοφονική βία των  μονάδων καταστολής, πάντα στο όνομα του «νόμου» και της «τάξης». Άλλωστε, στοχοποιείται η ίδια η πολιτική ταυτότητα του διαδηλωτή, ο οποίος είναι μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ. Ούτε είναι τυχαίο ότι λίγο μετά τη διαδήλωση του Σαββάτου, η διοίκηση της ΕΡΤ -η οποία πλέον τελεί υπό την ευθύνη του πρωθυπουργού- με μια μακαρθικού τύπου ανακοίνωση καταδίκασε δημοσιογράφο του ομίλου επειδή σχολίασε θετικά σε προσωπικό του λογαριασμό την αντίδραση της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ στην επίθεση των ΜΑΤ.

Στο στόχαστρο συνεπώς μπαίνει το οργανωμένο κίνημα κι οι δομές του, και τελικά το δικαίωμα της διαδήλωσης χωρίς το φόβο του γκλομπ και των δακρυγόνων. Γι’ αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να σπάσει ο φόβος στο δρόμο, με οργανωμένο μαζικό κι ανατρεπτικό κίνημα, απέναντι στην κρατική βία και την κυβερνητική πολιτική.

  • Ούτε σκέψη για ποινική δίωξη διαδηλωτών!
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση
  • Κατάργηση των δυνάμεων καταστολής ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση