Σχόλιο της νΚΑ για την συνδιοργάνωση του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σχόλιο της νΚΑ για την συνδιοργάνωση του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός πως οι φετινές εκδηλώσεις του αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το περιφερειακό συμβούλιο  στην συνεδρίαση του (16/06/2020) αποφάσισε, πέρα της συνδιοργάνωσης, και την οικονομική ενίσχυση του διημέρου με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 17,700 ευρώ!!!

Πόσο αντιιμπεριαλιστικό μπορεί να είναι ένα διήμερο που συνδιοργανώνεται με το τοπικό κράτος του Αγοραστού και της ΝΔ; Ποιο συμπέρασμα βγάζει κανείς από μια τέτοια κίνηση;

Μπορείς να έχεις ανυπόταχτη αντιπολεμική γραμμή πλάι πλάι με το αντιδραστικό τοπικό κράτος των περιφερειών;

Μπορείς να διεξάγεις πολιτιστικές & αθλητικές δραστηριότητες ενταγμένες στις «Πολιτιστικές και Αθλητικές Εκδηλώσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων 2020»;

Ή μήπως η ΚΝΕ και το ΚΚΕ θεωρούν πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τις δυνάμεις αυτές που μέσω των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής έχουν ξεθεμελιώσει κάθε παροχή και υποδομή άθλησης και πολιτισμού για την νεολαία!

Είναι άλλο πράγμα η υποχρέωση των Περιφερειών και των Δήμων να διευκολύνουν την διοργάνωση εκδηλώσεων των οργανώσεων νεολαίας εξασφαλίζοντας χώρους και υποδομές χωρίς αντίτιμο,  και τελείως άλλο πράγμα η συνδιοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων με το τοπικό κράτος, με πλούσια επιχορήγηση, και μάλιστα να το διαφημίζεις ότι έξασφαλίζεις καλύτερα υγειονομικά πρωτόκολλα από το αστικό κράτος!

Εμείς από την πλευρά μας, επιλέγουμε να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι από το σύστημα για να μπορούμε να είμαστε πολιτικά ακηδεμόνευτοι και επικίνδυνοι, και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε αταλάντευτα!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση