νΚΑ Θεσσαλονίκης: Κάτω τα χέρια σας από την αγωνιζόμενη νεολαία

νΚΑ Θεσσαλονίκης: Κάτω τα χέρια σας από την αγωνιζόμενη νεολαία

Ανακοίνωση νΚΑ Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη του υποψήφιου διδάκτορα Κ. Π.

Η απαγόρευση έσπασε στο δρόμο για μια ακόμη φορά, για 4η συνεχόμενη εβδομάδα το πανεκπαιδευτικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη κατέκλυσε το κέντρο της πόλης. Δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως, «Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά- Θα περάσουμε από πάνω τους!»

Τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητ(ρι)ών και των εκπαιδευτικών έφτασαν έξω από το ΥΜΑΘ όπου συνέχισαν να διαδηλώνουν με συνθήματα ενάντια στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και τη μετατροπή της σε ένα προνόμιο λίγων και εκλεκτών.

Ενώ η πορεία έφτασε στο τέλος της και τα μπλοκ διαλύθηκαν η αστυνομία συνέχισε να ακολουθεί μέρος των διαδηλωτών που απομακρύνονταν. Στο μάτι έβαλαν έναν υποψήφιο διδάκτορα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ ο οποίος κατευθυνόταν προς τα πανεπιστήμια πηγαίνοντας στη δουλειά του. Ενώ τον κυνήγησαν μέχρι τη ρωμαϊκή αγορά τον χτύπησαν βάναυσα ανοίγοντας του το κεφάλι. Κόσμος πέριξ της αγοράς παρακολούθησε το σκηνικό και είχε τα αντανακλαστικά να ξεκινήσει να μαγνητοσκοπεί.

Στο βίντεο ακούγονται αστυνομικοί να ισχυρίζονται πως «κανένας δεν τον χτύπησε» και σπρώχνουν τον κόσμο που είχε μαζευτεί έτσι ώστε να απομακρυνθεί. Οι λόγοι της σύλληψης αποκρύπτονταν από τους αστυνομικούς ενώ οι παρευρισκόμενοι ρωτούσαν να μάθουν τους λόγους της σύλληψης αλλά και τα στοιχεία του ατόμου.

Εμείς ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό είναι που ονειρεύεται η κυβέρνηση ΝΔ και θέλει να κάνει πραγματικότητα με την πανεπιστημιακή αστυνομία. Η επίθεση ενάντια στο πανεκπαιδευτικό κίνημα έχει ήδη ξεκινήσει από τις πρώτες εβδομάδες κινητοποιήσεων με δικογραφίες απέναντι σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς, μέλη σωματείων κ.ο.κ

Όποιος/α δεν ταιριάζει στα καλούπια τους, δε φοράει τα ρούχα που τους αρέσουν, δεν περπατάει με το κεφάλι σκυφτά, δε σωπαίνει όταν βλέπει τη ζωή του να μαυρίζει τότε αυτός/η είναι επικίνδυνος και δε χωράει στα σχέδια τους.

Η νεολαία όμως δεν τρομοκρατείται και δε θα σταματήσει να αγωνίζεται. Γιατί σε ένα πανεπιστήμιο για λίγους δε χωράει κανένας!

Το πανεπιστήμιο όσο και αν δε σας αρέσει είναι ένας χώρος που πέρα από μαθήματα και εργαστήρια φιλοξενεί πολιτιστικές δημιουργίες και δράσεις, συλλογική ζωή, διαδικασίες κοινωνικοποίησης και πολιτικοποίηση. Είναι επίσης χώρος εργασίας για πολλούς ανθρώπους.

Μέσα σε αυτό δε χωράνε κάμερες, αστυνομία, σεκιουριτάδες, φράχτες και πάσης φύσεως παρακολούθηση! Σε ένα πανεπιστήμιο φυλακή δε χωράει η ελευθερία!

-ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ Κ.Π ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!

-ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ/ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΟΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!

-ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ!

-ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!

-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ!