Σχόλιο της νΚΑ για τις εξελίξεις με την πανεπιστημιακή αστυνομία

Σχόλιο της νΚΑ για τις εξελίξεις με την πανεπιστημιακή αστυνομία

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που με τις κινητοποιήσεις τους και τις δράσεις τους, μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, τις τελευταίες μέρες κλείνουν την πόρτα των πανεπιστημίων στην περιβόητη πανεπιστημιακή αστυνομία. Οι αγώνες των φοιτητών εδώ και δύο χρόνια για το συγκεκριμένο μέτρο είναι η έκφραση της αντίθεσης της πλειοψηφίας της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Βέβαια, η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη στην υλοποίηση των επικοινωνιακών της παιχνιδιών για ‘νόμο και τάξη’ παρά τις όποιες αντιδράσεις. Δε μας προκαλεί εντύπωση! Η κυβέρνηση που έχει να επιδείξει μόνο φτώχεια, αντιλαϊκά νομοσχέδια, χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της νεολαίας διατείνεται επειδή οξύνει την καταστολή. Τόσο πολύ φοβούνται τη μαχόμενη νεολαία που οι κινήσεις της περισσότερο θυμίζουν κινήσεις σε κακό θέατρο, παρά κινήσεις πυγμής.

Η ΟΠΠΙ για να μπει στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ χρειάζεται τη μισή αστυνομική δύναμη της Αθήνας, με πάνοπλα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ απέναντι σε φοιτητές. Η ΟΠΠΙ για να μπει στο ΑΠΘ, προτιμάει να το κάνει … νύχτα! Την ίδια στιγμή οι διοικήσεις δύο πανεπιστημίων της Κρήτης καταγγέλλουν ότι ετοιμάζονται ειδικοί φρουροί εν κρυπτώ και για τα ιδρύματα του νησιού. Η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει αυτό το μέτρο μόνο με άγρια καταστολή ή στα κρυφά. Για αυτό επέλεξε να χτυπήσει απρόκλητα το φοιτητικό συλλαλητήριο στις 14/9 στα Προπύλαια, με την αστυνομία να βγάζει ανακοίνωση απαγόρευσης της συγκέντρωσης, στοχοποιώντας απευθείας την ΕΑΑΚ, 2 ώρες αφού προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση!

Θα μας βρουν απέναντί τους! Όλο το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, όλη τη μαχόμενη νεολαία που βλέπει την προοπτική της να βυθίζεται όλο και περισσότερο στην αβεβαιότητα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα απαντήσουν ξανά και μαχητικά! Σε αυτό θα κριθούν και όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος που οφείλουν να βάλουν πλάτες ώστε το φοιτητικό κίνημα να βγει μπροστά ανατρεπτικό και ενιαίο!