Τέρμα η κοροϊδία και η ομηρία

Τέρμα η κοροϊδία και η ομηρία

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ

 

Προς το τέλος του οδεύει άλλο ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με «ωφελούμενους/ες» νέους και νέες 22 έως 29 ετών. Άλλο ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί ο ΟΑΕΔ, δήθεν για την καταπολέμηση της ανεργίας, άλλο ένα πρόγραμμα προσφοράς φτηνού εργατικού δυναμικού για την κάλυψη των τεράστιων κενών και αναγκών στο δημόσιο τομέα, άλλη μια φουρνιά εργαζόμενων με ημερομηνία λήξης που θα πρέπει να αναβάλουν τις ανάγκες τους για την επόμενη φορά που θα τους καλέσει το κράτος να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στο πλαίσιο κάποιου άλλου προγράμματος «καταπολέμησης της ανεργίας».

Όμως η ζωή και οι ανάγκες των νέων, των ανέργων, των εργαζόμενων, δεν χωρούν αναβολές. Οι νέοι άνθρωποι δεν είναι «ανακυκλώσιμα υλικά», δεν είναι αποτσίγαρα που τα καπνίζεις και τα πετάς, δεν μπορούν να αφήσουν τον οδοστρωτήρα της νέας καπιταλιστικής βαρβαρότητας να περάσει από πάνω τους, δεν μπορούν να επιτρέψουν να γίνονται όμηροι των κυβερνήσεων. Οργανώνονται, αποφασίζουν και διεκδικούν το αυτονόητο: παραμονή στην εργασία, τέλος στην επισφάλεια και την ανεργία, δικαιώματα. Και λένε τα πράγματα με το όνομά τους: Δεν είναι «ωφελούμενοι/ες», αλλά απαραίτητοι/ες, εργαζόμενοι δημιουργοί του πλούτου!

Η συνέχιση και διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων, η οποία εντάθηκε στην περίοδο των μνημονίων. Το πλαίσιο της αντεργατικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με Ευρωπαϊκή Ένωση και Δ.Ν.Τ. επιβάλλει απολύσεις, ελαστική εργασία και ανακύκλωση της ανεργίας. Ο φτηνός, περιορισμένης διάρκειας και με ελάχιστα δικαιώματα εργαζόμενος είναι όρος για την κερδοφορία του κεφαλαίου, για την απαξίωση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, για τη δημοσιονομική συμμόρφωση στις επιταγές των τραπεζιτών, στην αποπληρωμή του ασφυκτικού χρέους, στο ευρωσύμφωνο.

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να λυθεί το πρόβλημα: μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, εδώ και τώρα! Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος δεκαετιών ομηρίας και εκμετάλλευσης, για να αρχίσει να ξηλώνεται η πολιτική τους που θέλει εργασία-λάστιχο και εργαζόμενους-σκλάβους. Τώρα είναι η ώρα για μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα που πρέπει να ενώσει όλα τα κομμάτια συμβασιούχων και ωφελούμενων του ΟΑΕΔ. Αυτός είναι ο δρόμος για να μπει ένα τέλος στην ομηρία και την ανασφάλεια των συμβασιούχων, για την κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας που βαθαίνουν την εκμετάλλευση των εργαζόμενων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους- όλες, σε σύγκρουση με τις πολιτικές που υπαγορεύουν η ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι κυβερνήσεις. Όχι τα παρακάλια στα κυβερνητικά κόμματα, τους βουλευτές και του δημάρχους για να μας λυπηθούν! Είμαστε εργαζόμενοι όχι ζητιάνοι. Μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε. Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ήταν και είναι εναντίον μας. Είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση. Αυτοί πλημμυρίσανε το δημόσιο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ωφελούμενους. Είχαν την ευκαιρία να νομοθετήσουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μετατρέψουν τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και δεν το έκαναν. Είναι με την ελαστική εργασία, μισούν τον εργαζόμενο με πλήρη δικαιώματα, μισούν τη μονιμότητα, τη θέλουν μόνο για πάρτη τους. Δεν ξεγελιόμαστε από τα φιλικά τους χτυπήματα «στην πλάτη» όταν είναι αντιπολίτευση. Το κάνουν για να μας παραλύσουν, να σταματήσουν την ορμή μας, να μας διασπάσουν και να μας καπελώσουν. Οι παρατάξεις τους, όπου κυριαρχούν στα σωματεία, αρνούνται να μας κάνουν μέλη τους. Θεωρούν ότι δεν αξίζουμε ούτε γι’ αυτό. Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς και τα τσιράκια τους.

Δρόμος είναι ο αποφασιστικός αγώνας μας, το κοινό μέτωπο όλων των συμβασιούχων στο δημόσιο, μαζί με τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και τα συντονιστικά τους. Για να ανατρέψουμε τον κυβερνητικό τσαμπουκά, τη δημοσιονομική φυλακή. Γιατί νόμος είναι το δίκιο του εργαζόμενου.

Διεκδικούμε

  • Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των δημόσιων υπηρεσιών. Άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
  • Ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Όλοι οι εργαζόμενοι-συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου – εργολαβικοί – με προγράμματα ΕΣΠΑ – με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης να αμείβονται σύμφωνα με το Μισθολόγιο. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους-ες.

Παλεύουμε ενάντια στην κυβέρνηση για την ανατροπή της πολιτικής της.

Για την απελευθέρωση από τα δεσμά  των παλιών και νέων μνημονίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Από την σκλαβιά του κεφαλαίου που θέλει να φορτώσει στην πλάτη των εργαζόμενων την κρίση του!

Την λύση δεν θα την δώσει κανένας άλλος παρά εμείς, με μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες. Με τα δικά μας όργανα και τον δικό μας έλεγχο.

            Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση του Συντονιστικού Αγώνα των Εργαζόμενων του Ειδικού Προγράμματος ΟΑΕΔ στις 10/01, στα Προπύλαια στις 12  η ώρα, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στην πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας, στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όλες/οι οι εργαζόμενες/οι, συμβασιούχοι και μόνιμοι να βρεθούν στις 10/01 στους δρόμους της Αθήνας για να μην απολυθεί κανένας/καμία συνάδελφος/ισσα.

 

Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση